Šok, jedan od kapitena napušta Barsu, besplatno?! Laporta uzvraća udarac Realu!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 14.10.2021.
10:25
Izvor: Sportske.net

Pukli su pregovori...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Serhi Roberto je bliži odlasku nego ostanku u Barseloni!

Roberto je ostao jedini od četvorice kapitena koji nije potpisao novi ugovor sa predviđenim smanjenjem plate i trenutno su pregovori potpuno propali.

Roberto je bio voljan da pomogne voljenom klubu u kom je proveo ceo život, bio je spreman da prihvati smanjenje plate između 30% i 40%, ali je negde zapelo.

Brojni pouzdani izvori iz Katalonije tvrde da je do preokreta u pregovorima došlo kada je Roberto lično pričao sa Đoanom Laportom. 

Detalji razgovora nisu poznati, ali je vrlo moguće da Roberto nije srećan zbog uloge i statusa u timu koji će biti sve manji. 

U prvi plan su iskočili Pedri, Gavi, uz De Jonga i Busketsa, dok su na desnom boku u prednosti Dest i Mingeza. 

Ipak, vrlo je moguće i da se iza svega krije Laportina želja da umesto Roberta  dovede fizički snažnijeg vezistu, drugačijeg profila, a prvi na listi je Milanov Frenk Kesi koga želi i Real Madrid.

Madridski As piše da Laporta želi da krene i po Kesija, ali i da će još kako pokušati da ubedi Antonija Ridigera da izabere Barselonu umesto Reala, ukoliko ne produži ugovor sa Čelsijem.

Nemac je kao i Kesi u poslednjoj godini ugovora i na leto su obojica slobodna, a As se plaši da bi Barsa mogla da bude Realov ozbiljan konkurent u ovoj trci.

Istovremeno, drugi izvori pišu da Laporta pomnno prati dešavanja u Valensiji i da želi da dovede kapitena Hosea Gaju i ta pria od danas je ponovo aktuelna. 

Gaja će na leto ući u poslednju godinu ugovora, a uprava Valensije neće dopustiti da ode besplatno i pristaće da ga proda ako ne potpiše ugovor. Ključ drži Mateu Alemani, bivši direktor Valensije i sadašnja desna ruka Đoana Laporte.

Dakle, Gaja umesto Albe, Ridiger umesto Pikea, Kesi umesto Roberta, pa, nije ni Barsin tim toliko loš kao što ga mnogi predstavljaju.

I dodaćemo kao i svakog dana kada pišemo o Barsi, još kada bi na klupi bio neko drugi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke