Šok u Barseloni, odlazi jedan od najboljih, ali i najvrednijih?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 14.07.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Poslednja vest...

EPA-EFE/Marta Perez
EPA-EFE/Marta Perez

Povezane vesti

Ronald Arauho bi mogao da napusti Barselonu ovog leta u slučaju prave ponude! 

Ovu vest preneo je izvor blizak upravi Barselone u kojoj je pesimizam porastao u proteklih nekoliko dana.

Navodno, već neko vreme uprava Barselone očekuje Arauhov odgovor na ponudu o novom ugovoru, ali se Urugvajac nije oglašavao. Osim toga, Arauho se oglušio na zahtev kluba da što pre dođe u Barselonu na lekarske preglede posle nove teške povrede koju je doživeo na Kopa Americi zbog koje će pauzirati šest do osam nedelja.

Arauho je svojevoljno odlučio da ostane uz svoj nacionalni tim do završetka turnira i u Barselonu će doleteti tek u ponedeljak. Odnosi su veoma uzdrmani, a na sve to, Arauho se vodi kao jedan od najvrednijih na tržištu i klubovi poput Bajern Minhena i Mančester junajteda spremni su da plate ogroman novac za njegov potpis.

Barselona je zimus odbila ponudu Bajerna od 80 miliona evra, a Bavarci bi tu ponudu mogli da povećaju ovog leta, a ukoliko se to desi, transfer je i više nego izvestan.

Osim povreda koje ga prate, Arauho je bio na udaru posle eliminacije od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona, kada je i počeo razdor jer klub nije stao na njegovu stranu posle udara kritičara. 

Arauho je svojevremeno potpisao ugovor i izrazio želju da ostane dugi niz godina u Barseloni, ali sada se situacija promenila.

Uz to, pozicija štopera je u Barseloni najbolje pokrivena, jer su tu - Žil Kunde, Andreas Kristensen, Pau Kubarsi, Injigo Martinez, povratnik Erik Garsija i mladi Mikael Faje, kojim je Hansi Flik veoma zadovoljan, a takođe ga krasi agresivnost i brzina i snaga, što ima i Arauho. 

Navijači Barselone smatraju Arauha jednim od lidera ekipe i ne bi voleli da ode, ali, s druge strane, ako donese u kasu 90-100 miliona, te od njega dođu Niko Vilijams i još jedan pakleni zadnji vezni, možda to bude i potreban balans...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke