Splićani spremaju novu ''bombu'' - I Džeko u Hajduku?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.06.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Gatuzov dolazak pokrenuo ''lavinu''.

Fenebrahce
Fenebrahce

Povezane vesti

Splitski Hajduk je tokom prošle sezone pokazao da bi mogao biti konkurentan u trci za titulu, ali je tokom proleća posustao, pa zagrebački Dinamo i dalje vlada u Hrvatskoj.

Ali, očigledno je da Splićani ne odustaju, juče su angažovali Đenara Gatuza za novog trenera, što bi za početak trebalo da bude sjajan marketinški potez, a videćemo koliko će nekadašnji as Milana uspeti da unapredi igru i sastav Hajduka.

I, već danas, još jedna ''bombastična vest'' stiže iz Hrvatske, a vezana je za Hajduk.

Naime, tamošnji ''Index'' je preneo svoja najnovija saznanja da Splićani sada aktivno rade na dovođenju slavnog bosanskohercegovarčkog napadača Edina Džeka, iako on ima još godinu dana ugovora sa Fenerbahčeom.

Džeko je imao sjajnu prošlu sezonu u Feneru, na 46 utakmica je postigao 25 golova, uz 10 asistencija.

Klub iz Istanbula je nedavno za novog trenera imenovao Žozea Murinja, a ako bude tražio neko drugo, tačnije mlađe rešenje na poziciji napadača (pominjao se Partizanov Mateuš Saldanja), Džeko bi možda mogao i da promeni sredinu.

A ključni čovek u pokušaju da ga nagovori da dođe na splitski ''Poljud'' je sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić, sa kojim je Džeko svojevremeno igrao u Romi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke