Sportingova nova "zlatna koka" - pre dve godine Serija B, danas ga cene na 80.000.000 evra!

Autor: Ivan Cvetković
petak 08.03.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Danac Morten Hjulmand jedno od najvećih otkrovenja evropskog fudbala ove sezone.

EPA-EFE/TIAGO PETINGA
EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Povezane vesti

Sporting iz Lisabona nije u mogućnosti da priušti skupocena pojačanja, pa je skauting služba "Lavova" primorana da radi punom parom

Ovoga puta definitivno nije pogrešila u slučaju  veziste Mortena Hjulmanda (24) kada ga je prošlog leta preporučila stručnom štabu.

Novopečeni reprezentativac Danske igra odlično u svojoj prvoj sezoni u Sportingu koji ga je otkupio od Lećea za 18.000.000 evra. Italijani su zaradili čistih 15.500.000 jer su ga u januaru 2021. kupili od austrijske Admire dok su igrali Seriju B.

Posle samo jedne sezone u italijanskoj eliti, Hjulmand je dobio poziv Sportinga u kojem je jedan od najvažnijih fudbalera u timu Rubena Amorima, pa se nalazi na radaru mnogo moćnijih evropskih klubova.

Kao glavni kandidati spominju se Barselona i Totenhem, a bolje bi im bilo da reaguju na vreme jer će njegova cena samo rasti.

Trenutno ga Transfermarkt procenjuje na 30.000.000 evra, dok u ugovoru ima važeću  otkupnu klauzulu u iznosu od 80.000.000 evra.

Nema dileme da će Sporting gledati da ga uskoro "unovči", možda već i nakon Evropskog prvenstva na kojem bi se mogao naći u selekciji Danske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke