Sprema se trampa leta u Italiji, a glavni lik je Sergej Milinković-Savić?

Autor: Nemanja Janošev
petak 25.06.2021.
22:26
Izvor: Sportske.net

Nešto što bi Juventusu i te kako odgovaralo.

EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO
EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Povezane vesti

Srpski vezista Sergej Milinković-Savić povezuje se sa prelaskom u Juventus već nekoliko sezona unazad, a ovog leta je, deluje, nikad bliže tome.

Tu tvrdnju potrkepljuju najnovije informacije iz Italije, koje pišu o planu Juventusa prema kojem bi napravili trampu sa Lacijom. Naime, u Rim bi poslali Artura, a u suprotnom smeru došao bi popularni Sergente.

Arturove igre nisu donele Juventusu boljitak. Sredina terena je bila nešto sporija, falilo je kreativnosti, ali daleko od toga da je za kraj njihove dominacije u Italiji kriv Brazilac. On se ne uklapa u planove Masimilijana Alegrija, dok, s druge strane, novi šef Lacija Mauricio Sari gaji simpatije prema Brazilcu. Štaviše, on je i bio na klupi "stare dame" kada je Artur učestvovao u još jednoj razmeni igrača sa Miralemom Pjanićem koji je obukao dres Barselone.

Za Juventusov budžet bi bilo previše da plate između 70 i 80 miliona za Sergeja, pritom bi nagomilali vezni red. Tu su još Adrijen Rabio, Rodrigo Bentankur, Aron Remzi... Tako bi ova trampa bila idealna za njih, a budući da se Artur procenjuje na oko 60 miliona evra, doplatili bi određenu svotu novca i dobili novu dimenziju na centru igrališta.

Milinković-Savić ugovor sa Laciom ima do 2024. godine i u prethodnoj sezoni proglašen je za najboljeg igrača ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke