"Sr... oko Halanda", na pomolu neočekivan potez?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 27.09.2021.
10:56
Izvor: Sportske.net

Ima li Borusija odgovor? Vacke komentariše u svom stilu...

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Borusija Dortmund je poslala jasnu poruku kada je Haland u pitanju.

"Sve je to sr... što se priča, ne znamo da li će otići, mi nismo raspoloženi da ga prodamo, niti u klubu to pominjemo. Jednostavno, klauzula je tu, ako bude želeo da ode, napustiće klub", kaže Haland.

Osvrnuo se na ulogu Rajole.

"Dobar sam sa njim, nije korektno reći da misli samo na novac. To nije istina, radimo sa Rajolom, on uvek ima prvo interes igrača u vidu, zato ga i vole", dodaje prvi čovek Borusije.

"Mi u bordu slušamo gluposti kako ćemo sigurno prodati Halanda, i ponavljam to nije istina. Želeo bih da ostane, ali nisam optimista, niti pesimista, odlučiće Erling. Njemu je sjajno u Borusiji, videćemo šta će biti na leto", objašnjava Vacke.

Cena je 75 miliona evra, odnosno klauzula, ko to plati, Borusija se ne pita više ništa. Sam Haland nije siguran u izbor, mada naginje Realu. U Mančester Junajtedu može da uzme više novca, pitaće se i Mančester Siti. Haland je dovoljno mlad da može dobro da promisli, u Dortmundu ima platu od oko 8.5 miliona po sezoni, navodno je Rajola od Čelsija tražio tri puta veći novac. Real može da ponudi maksimalno 15, Junajted da plati ono što traži menadžer. Osim plate, jasno, treba upakovati i provizije i za Rajolu i za Erlingovog oca Alfija, pa ovo neće biti jeftino, iako se čini da je sama cena 75 miliona manje nego što vredi Norvežanin.

Postoji mogućnost da produži ugovor sa Dortmundom, za veći novac, da sačeka, ali i ostavi klauzulu, odnosno odloži odlazak za još sezonu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke