Srbin u Atletiku - Treniraće ga legenda!

Autor: Lazar Nikolić
petak 05.08.2022.
20:05
Izvor: Sportske.net

Sin bivšeg igrača Partizana u madridskom velikanu.

Povezane vesti

Mladi srpski štoper Ivan Vasiljević novi je fudbaler španskog velikana Atletika iz Madrida.

Momak rođen 2005. godine danas je potpisao četvorogodišnji ugovor sa "jorgandžijama" i stavio se na raspolaganje legendarnom Fernandu Toresu, treneru Atletikovih omladinaca.

Vasiljević junior je sin bivšeg fudbalera Partizana Predraga Vasiljevića i predstavlja budućnost našeg fudbala.

"Često sam slušao priče o neizbrisivom tragu svog oca u Partizanu i posebno golu koji je postigao u finalnoj utakmici Kupa protiv “večitog rivala”. Kasnije je svoju karijeru kao trenera gradio na prostoru Španije, pre svega u Osasuni. Iako sam imao otvoren poziv od strane kluba iz Pamplone, želeo sam da gradim svoj autentični fudbalski put. Jeste možda trnovitija staza , ali je autentično moja sa ličnim sadržajem isključivo zasnovana na prikazu na fudbalskom terenu. Upravo izdanja na poziciji centralnog levog štopera su me preporučila madridskom Atletiku, učinivši mi posebnu čast, ali i obavezu da dam svoj pun doprinos i potpunom posvećenošću napravim neke nove iskorake u karijeri", rekao je Vasiljević po dolasku na "Vanda Metropolitano"

Srbin je imao samo reči divljenja za svog novog trenera, legendu Atletika i španskog fudbala Fernanda Toresa.

"Fernando Tores je personifikacija Atletika. Sa blizu 400 mečeva zavredeo je najviše mesto u klupskoj istoriji. Kao igrač osvojio je bukvalno sve, od Mundijala do klupskog prvaka Evrope. Biće mi čast da radim sa takvom veličinom punom autoriteta i znam da ću moći mnogo da naučim i nivo igre podignem na još viši nivo", smatra Vasiljević.

Mladi defanzivac nema dilemu za koju će reprezentaciju nastupati, Srbija je njegov izbor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke