Srpski sin među "zebrama", nadaju se "zlatnoj koki"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 03.08.2021.
16:45
Izvor: Sportske.net

Prvi odlazak u inostranstvo.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Nemački fudbaler srpskog porekla Lazar Samardžić (19) postaće novo pojačanje Udinezea, preneo je italijanski novinar Fabricio Romano.

Mladi talentovani vezista stigao je kao velika nada nemačkog, pa i evropskog fudbala u Lajpcig prošle godine iz berlinske Herte, ali nije uspeo da se nametne Julijanu Nagelsmanu.

Uprkos odlasku stratega "bikova" u Bajern, Samardžićev status se nije promenio i u klubu su bili voljni da čuju ponude za momka srpskog porekla. Zadovoljavajuća je stigla sa "čizme", odnosno iz Udinezea, čija cifra od tri miliona evra ispunjava očekivanja RB Lajpciga.

Međutim u Udinama bi trebalo da dobije veća zaduženja i, za njega najbitnije, minutažu. Odlaskom Rodriga de Pola, "zebre" su ostale bez najvažnijeg igrača, a u godinama koje dolaze, očekuje se da će Lazar Samardžić biti nova "zlatna koka" za klub sa "Dačija arene".

Samardžić je krenuo iz mlađih kategorija Herte, gde je ubrzo postao lider sastava. Imao je dve izuzetno zapažene sezone sa 24 pogotka na 25 utakmica u kampanji 17/18, da bi u idućoj na 15 susreta ostvario učinak od 16 golova i 10 asistencija.

Ocenjen je kao jedan od najvećih talenata nemačkog fudbala, čiji dres mlađih kategorija je nosio u 21 navratu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke