Stameni vezista koketira sa Milanom - Ovo bi bila stravična zamena za Kesija!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 08.08.2022.
13:35
Izvor: Sportske.net

Odličan igrač postaje tek drugo pojačanje Milana?

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo
EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Vezni fudbaler Lansa i kapiten tog tima Seko Fofana (27) dovodi se u vezu sa šampionom Italije Milanom.

"Rosoneri" nisu bili previše aktivni u dosadašnjem letnjem merkatu, te su angažovali samo Šarla de Ketelarea, doduše za 35.000.000 evra kao jednog od najvećih belgijskih i evropskih talenata.

Ali, odlazak Franka Kesija u Barselonu stvorio je rupu u defanzivnom polgedu veznog reda ekipe Stefana Piolija i oni razmatraju dalje akcije. Među kandidatima za dolazak jeste i sjajni Seko Fofana koji je prošle godine blistao u dresu Lansa.

Odlične fizičke konstitucije, brzine i snažnog udarca, Seko Fofana može da unese čvrstinu u vezni red bilo kog tima. Stoga nije ni čudo što ga je "mirisao" i Pari Sen Žermen, ali posle dovođenja Renata Sančeza, izbor Fofane više nije aktuelan.

Sančeza je želeo i Milan, te su sada oni ti koji su se okrenuli ka Sekuu u nadi da bi moglo da dođe do dogovora sa Lansom.

"Sviđa mi se Milan. Ako Maldini pokuca na moja vrata? Videćemo... Često pričam sa Majkom Menjonom o tome. Srećan sam u Lansu, klub odlučuje i sa njima moram da vidim šta će se dalje dešavati", kazao je Fofana.

On nije propustio nijedan meč za Lans prošle sezone i bio je strelac u osam navrata. Lans ga ceni na 25.000.000 evra što u startu odbija mnoge, ali Milan veruje da bi Fofana brzo mogao da se uklopi, posebno jer je živeo u Italiji četiri godine noseći dres Udinezea.

Momak iz Obale Slonovače je stasavao kroz Lorijen i mlađe selekcije Mančester sitija odakle je išao na brojne pozajmice. Od 2020. godine je u Lansu i nezamenljiv je u srcu startne postave.

Milan narednu sezonu otvara na svom "San Siru" protiv upravo Fofaninog bivšeg kluba Udinezea. Kvota na njih je samo 1.39 u AdmiralBet, ali okušajte golove, na "3+" je preko 2!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke