"Stara dama" ne odustaje, mete se znaju, još tri pojačanja, ovo je zaista strašan tim?

Autor: Boris Jovanović
sreda 24.07.2024.
10:48
Izvor: Sportske.net

Ako naprave ovu ekipu, biće veoma konkurentni, ne samo u Italiji...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventus je dogovorio sve sa najvećom željom leta, Teunom Kopmajnersom, ali i dalje nema sporazuma sa Atalantom. "Boginja" ne odustaje, traže 60 miliona evra za nekadašnjim igračem AZ Alkmara. Prošlog leta je Atalanta odbila ponudu Napolija od pedesetak miliona jer je stigla kasno, u finišu prelaznom roka.

Sada traže od Juventusa da se izjasni u prvoj nedelji avgusta, pre Superkupa protiv Reala.

Sam Kopmajners želi u Torino, ima kako rekosmo dogovor, višegodišnji ugovor vredan 4.5 miliona evra po sezoni. On je u 129 mečeva za Deu postigao 29 golova i imao 15 asistencija.

Odakle novac Juventusu za ovo ulaganje?

Pokušavaju da prodaju Soulea Romi, imaju ponudu iz PL za Argentinca, traže 30 miliona, "Vučica" pokušava da spusti cenu. Argentinac želi da ostane u Italiji. Što se tiče ostalih fudbalera, novac u kasu je uneo Moaz Kin koji je prodat Fiorentiniza 13 miliona, otišli su Iling-Džunior i Barenečea u Aston Vilu, ali to je "kusur" za dovođenje Daglasa Luiza. Direktor Đuntoli je angažovao Kabala iz Verone, a uz kolumbijskog štopera doveden je Kefren Tiram iz Nice, do sada najveće pojačanje i to za 20 miliona. I golman će biti nov, Di Gregorio iz Monce, kome će Šćešnji ustupiti mesto.

Iskusni Poljak čeka ponudu iz Saudi Arabije, Juve će ga pustiti kako bi uštedeo na njegovoj plati. Otišao je Rabio kao slobodan igrač, ali i Aleks Sandro. Kajo Žorž se vratio u Brazil, Kruzeiro ga je platio oko sedam miliona, klub pokušava da proda De Šilja, Lokatelija, Kjezu kome ističe ugovor sledećeg leta, Kostića, Milika, MekKenija, Ruganija, Nikolusi Kavilju.

Ali, ne ide lako. Jasno da je prodaja i punjenje kase uslov svih uslova, Đuntoli je najavio da će stići još tri igrača, u svakoj liniji tima po jedan.

Kako rekosmo Kopmajners bi bio odlično pojačanje u vezi, u napadu i dalje je prva opcija Adejemi iz Dortmunda koga novi trener Tijago Mota silno želi. "Plan B" je Konseisao iz Portoa, ali i još jedan igrač "Zmajeva", Brazilac Galeno.

Zna se i štoper, tačnije želja, bivši defanzivac Barselone, Todibo koji igra za Nicu čeka Juventus. Navodno se čeka da mlađani Hujsen koji je bio na pozajmici u Rom odabere ponudu, žele ga Monako, Štutgart, VOlfsburg i Bornmaut. Ako on ode, Todibo je baš blizu Torina.

kako bi trebalo da izgleda Motinih XI u narednoj sezoni.

Di Gregorio će biti prvi golman, desno bi trebalo da bude Danilo, Bremer i Todibo kao štoperi, Kambijaso je levo (mada se pominje povratak Kansela u Torino), u veznom redu Kopmajners, Tiram, Daglas Luiz Fađoli... Po bokovima Adejemi ili Galeno, odnosno Jildiz, napad će predvoditi Vlahović. Sa Perinom, Gatijem, Kabalom, Miretijem, Veom, ostaće verovatno još par igrača, to je novi, mladi tim koji dosta obećava...

Ekipa je inače u Nemačkoj, igraće sa Nirnbergom prekosutra, do starta slede prijateljske utakmice sa Brestom i madridskim Atletikom, sezonu otvaraju 19. avgusta kada u Torino stiže novajlija Komo, sa Seskom Fabregasom na klupi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke