Stefan Bajčetić je budućnost Liverpula - Srbin potpisao novi ugovor!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 10.08.2022.
18:30
Izvor: Sportske.net

Klop i klub mu i te kako veruju!

Liverpool FC
Liverpool FC

Povezane vesti

Srpsko-španski fudbaler Stefan Bajčetić (17) potpisao je novi, višegodišnji ugovor sa Liverpulom.

Pisali smo o njemu više puta. Momak čiji je otac nekadašnji fudbaler Vojvodine Srđan Bajčetić rođen je u Vigu i ima špansko državljanstvo. Kako je porodica zbog Srđanove karijere boravila tamo, tako je i Stefan prolazio mlađe kategorije Selte i probio se preko akademije do Liverpula.

Ovog leta, stručni štab Jirgena Klopa odlučio je da ga povede na pripreme i turneju po Singaporu, Nemačkoj i Austriji, gde je Bajčetić sakupljao minute (ukupno 139 na četiri utakmice) i sticao važno iskustvo. Po vokaciji je štoper, ali ga je Klop koristio kao defanzivnog veznog i bili su vrlo zadovoljni njegovim izdanjima.

Koliko klub veruje u njega, govori i najnovija informacija da je Bajčetić potpisao višegodišnji ugovor sa Liverpulom. On će tako nesmetano nastaviti svoj razvoj, uporedo uz prvi i drugi tim, a da bi mogao da dobije minute u takmičarskoj godini "crvenih" potvrdila je odluka Klopa da ga uvrsti u roster za meč sa Fulamom, no on je čitav meč presedeo na klupi.

Bajčetić može da zaigra za srpsku reprezentaciju budući da još uvek nije bio deo seniorskog tima Španije.

On je četvrti srpski fudbaler koji je nastupao za Liverpul u istoriji. Milan Jovanović, Lazar Marković i Marko Grujić bili su na "Enfildu" pre njega, ali niko nije uspeo da ostavi ozbiljniji trag.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke