Stigao kao najskuplji tinejdžer, a odlazi nečujno - Junajted otvara pijacu u januaru

Autor: Sportske Net
utorak 21.12.2021.
16:32
Izvor: Sportske.net

Vreme za rastanak, evo gde putuje.

EPA-EFE/Michael Steele
EPA-EFE/Michael Steele

Povezane vesti

Antoni Marsijal nema baš čima da se pohvali ove, a ni prethodne sezone u dresu Mančester junajteda. Stigao je iz Monaka za velikih 60 miliona evra kao najskuplji tinejdžer tada i kao velika nada "đavola" za budućnost, s obzirom na to da mu je tada nepunih 20 godina. 

Međutim, on je ove sezone upisao svega 10 nastupa, odigravši ukupno 359 minuta, odnosno u proseku 35,9 minuta po utakmici. Postigao je jedan gol, u remiju sa Evertonom (1:1), ali to je bilo sve. 

Odlazeći iz Mančester junajteda i tražeći vreme za igru, francuski napadač je najbliži prelasku u Sevilju, otkriva "RMC Sport". 

Ovaj medij je još pre 10 dana izašao sa informacijama da će Marsijal otići na pozajmicu do kraja godine. Njegov agent Filip Lamboli rekao je za "Skaj Sports" da njegov igrač „treba da igra“ i da će uskoro razgovarati sa klubom. Očekuje se da će 26-godišnjak narednih dana razgovarati sa menadžerom Mančester junajteda Ralfom Rangnikom o svojoj budućnosti.

Marsijal je postigao je gol na svom debiju protiv Liverpula na "Old Trafordu" u pobedi od 3:1, a stigao je do 17 golova u svojoj debitantskoj sezoni u klubu.

Sada ima 26, postigao je 79 golova u svim takmičenjima tokom svog vremena sa "crvenim đavolima", ali je postepeno izgubio svoje mesto poslednjih sezona zbog svoje nekonstantnosti i pojavljivanja Mejsona Grinvuda, a sada i Kristijana Ronalda. Gužva je u ofanzivnim redovima Junajteda, a za Marsijala očigledno nema mesta. 

Povreda ligamenata kolena ranije ove godine, dovela je do toga da propusti kraj sezone 2020/21.

Poslednji put je igrao za klub 2. decembra u poslednjoj utakmici Majkla Kerika na klupi Mančestera protiv Arsenala, gde je ušao dva minuta u pobedi od 3:2. Entoni Marsijal još nije igrao od dolaska Ralfa Rangnika, pošto je zbog povrede propustio mečeve protiv Kristal Palasa i Noriča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke