Suarez (ni)je otišao besplatno, procureli detalji Barsinog sumnjivog dogovora!

Autor: Milovan Longinov
petak 19.02.2021.
10:15
Izvor: Sportske.net

​ Procureli detalji.

EPA-EFE/Kai Foersterling

Povezane vesti

Katalonski Sport je danas otkrio ekskluzivne informacije o transferu Luisa Suareza iz Barselone u Atletiko Madrid.

Prema ovom izvoru, iako je Urugvajac insistirao do kraja da će otići iz Barselone samo besplatno, godinu dana pre isteka ugovora, na papiru je sve ipak malo drugačije.

Da krenemo redom - letos je Suarez precrtan, godinu dana pre isteka ugovora sa Barselonom i godišnjom platom od 23 miliona evra. Urugvajac je obećao da će se odreći plate, ali pod uslovom da ode bez obeštećenja u Atletiko Madrid. Zapravo, prvobitno kada se pojavila potvrda transfera otkrivene su samo klauzule po kojima će Barsa zaraditi maksimalno šest miliona evra. 

Ipak, Atletiko je istovremeno i "oprostio" Barseloni pet od 15 miliona evra kompenzacije za transfer Antoana Grizmana. Podsetimo, Barsa je platila Grizmana 120 miliona evra, ali su iz Atletika pretili odlaskom na sud zbog dokaza da su Katalonci postigli dogovor kada je klauzula Francuza bila 200 miliona evra. Kako stvar ne bi završila na sudu, Bartomeu i Serezo su se  dogovorili da transfer bude plaćen dodatnih 15 miliona evra, što je Barsa trebalo da plati kroz rate.

Upravo je od pomenutih 15 miliona, Atletiko letos prilikom Suarezovog transfera oprostio Barseloni pet, koje sada Katalonci gledaju kao zaradu od odlaska Urugvajca.

Ne treba zaboraviti da je Sport uvek bio naklonjen Bartomeuvoj upravi, stoga "zarađenih" pet miliona evra mogu da se posmatraju i kao najpre glupo bačenih za kompenzaciju oko zbrke zbog Grizmana i nepoštovanje roka  kada je klauzula spala sa 200 na 120 miliona evra.

Što se ostalih klauzula tiče, one su poznate od prvog dana - Barsa  će zaraditi dva miliona evra kada Suarez odigra 20 zvaničnih mečeva i još dva puta po dva miliona kada se Atletiko plasira u četvrtfinale Lige šampiona. 

Zaključak - Sport tvrdi da će Barsa praktično zaraditi 11 miliona od Suarezovog odlaska (pet odbijenih zbog Grizmana i šest kroz realne klauzule), te da na to treba dodati uštedu na njegovoj godišnjoj plati. 

Za to vreme, dok "mažu" oči katalonskoj javnosti, Suarez je prvi strelac La Lige i vodi Atletiko ka tituli, a Barsa je na pragu još jedne sezone  bez trofeja...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.