Sve jasno, tri opcije za Luku Jovića!

Autor: Boris Jovanović
sreda 07.07.2021.
09:25
Izvor: Sportske.net

Čini se da malo toga zavisi od Srbina...

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Luka Jović je izazvao dosta komentara svojim izgledom na početku priprema, kako smo i pisali zameraju mu da je stigao nespreman, iako iz njegovog kampa tvrde da je radio tokom leta kako bi se odmah od starta nametnuo Anćelotiju.

Šta će se desiti sa Srbinom?

Nije samo sportski segment u pitanju već i finansijski, u Realu moraju da se oslobode njegove plate ili plate Marijana Dijaza, kako bi otvorili prostor u budžetu i smanjili troškove u slučaju eventualnog dolaska Mbapea.

Ako stigne Francuz ovog leta, uz njega i Benzemu teško da će biti mesta za još nekoga, ali je plata od 5 miliona evra koliko prima nekadašnji fudbaler Zvezde prepreka da ga prodaju ili ponovo pozajme.

Čak i da se jave zainteresovani klubovi, Real je uložio u Luku 60 miliona i teško da bi uspeli da vrate i polovinu te sume u ovom trenutku.

Ovo su opcije za Srbina:

1. Ostanak u Realu, ako ne stigne Mbape. U tom slučaju bi mogao da čeka priliku pored Benzeme, mada je recimo Marijano Dijaz odbio prošlog leta i povratak u Lion gde je sjajno igrao na pozajmici, kao i odlazak u Benfiku. Ostao je da se bori, ali nije dobio priliku. Dominikanac je odigrao dvadesetak mečeva u svim takmičenjima i to računajući i mečeve u kojima je ulazio u igru, dao je samo jedan gol. Njegova plata nije mnogo manja od Lukine, oko ćetiri miliona po sezoni.

2. Druga varijanta je odlaza u Ajntraht. Prodali su Silvu, ali su doveli Borea iz Rivera. No, kako se saznaje, to ne znači da odustaje od Luke, tim pre što je Kolumbijac doveden kao slobodan igrač i novi trener Glasner bi svakako želeo igrača koji garantuje golove. Gonzalo Pasijensija se vratio iz Šalkea sa pozajmice, tu je ponovo i Joveljić koji je davao golove u Austriji, ali oni nisu nikakva garancija. Samo, Ajntraht bi kao i prošle sezone morao da plaća deo Jovićeve plate.

3. Priča se da Milan ostaje najrealnija opcija i to iz nekoliko razloga. Oni bi mogli da Jovića stave u paket koji bi podrazumevao uz Brahima, verovatno i Odriozolu i možda Iska. Maldini je u sjajnim odnosima sa Florentinom Perezom, Milan je ostao bez Čalhanoglua, pa mora da odvoji novac za pleja, mogli bi da otkupe Iska što bi značilo manja sredstva za napadača. I dalje se pominje Žiru, ali on traži pet miliona i ugovor na dve sezone, u klubu smatraju da je bolje da probaju sa znatno mlađim Jovićem i ugrade u sporazum eventualni otkup, ako proigra. Ali, tu nije kraj, Milan hoće da vidi kako Srbin deluje u predsezoni kako bi doneo odluku.

Drugih ponuda nema, mada je prelazni rok dug, čekaju se klubovi PL, no za sada nema ni pregovora, ali ni raspitivanja. Sve je u rukama Ramadanija, za Jovića je najvažnije da igra, već je previše izgubio u poslednjim sezonama...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke