Sve poznato, ovo su brojke oko Mbapea, svaka čast, fudbal ispred novca!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 12.09.2021.
09:56
Izvor: Sportske.net

Koliko samo želi u Madrid neka posvedoče i ovi brojevi...

 EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Španski mediji tvrde da je praktično sve dogovoreno, da je Mbape pristao na ponudu Real Madrida.

Definisana su i njegova primanja, ali i klauzula. Prema informacijama dnevnika "ABC" prve sezone će Francuz primiti 30 miliona evra (jer dolazi kao slobodan igrač), a onda će u narednih pet igrati za po 20. To je duplo manje od onoga što bi dobio u Parizu, toliko je jaka njegova želja da zaigra među Los Blankosima. 

On će biti najplaćeniji igrača Reala, ne mogu da mu ponude više jer bi narušili atmosferu u svlačionici, približnu platu ima jedino Azar.

Priča se da će, ako stigne Pogba, biti izjednačen sa Mbapeom, njih dvojica su prijatelji i klub ne bi da dođe do surevnjivosti između dvojice Francuza.

Niko nikada, osim Ronalda koji je bio na dvadeset miliona nije imao takvu platu u Real Madridu, kako smo i pisali ovo je strateški potez Florentina Pereza, ali i opsesija, sva ostala pojačanja su bila u drugom planu.



Kada se sve sabere, čitav posao je oko 300 miliona evra, dakle računajući i poreze za šest godina, plus provizije menadžerima, Mbape neće biti toliko skup, jer dolazi bez obeštećenja.

Ali, niko neće moći da ga odvede, makar ne tako što će platiti klazulu. Prema informacijama lista, otkupna klauzula će biti milijardu evra.

Jasno je da Real sudbinu u ovoj deceniji vezuje za francuskog napadača. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke