Sve za Mbapea, i brazilski "vihor" mora da napusti Real, zna se i cena?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 18.07.2021.
11:11
Izvor: Sportske.net

Očajnički potezi Pereza da skupi novac...

EPA-EFE/Antonio Lacerda
EPA-EFE/Antonio Lacerda

Povezane vesti

Real ne odustaje, spremni su da sakupe novac za Mbapea. Za sada nema napretka, Isko ne želi da ide, Milanu je tražio devet miliona evra po sezoni kako bi ih odbio, Marselo će ostati i to kao kapiten tima. Stigao je Alaba, klub i dalje pokušava da se oslobodi Sebaljosa, Odriozole, verovatno i Jovića, Brazim Dijaz će ostati u Milanu, a Kubo ponovo ide na pozajmicu.

Pojavio se problem sa strancima, povratkom Bejla, a sada se priča da je Perez spreman da žrtvuje Vinisijusa kako bi skupio novac za Mbapea.

O čemu se radi?

Brazilac je u postupku za dobijanje pasoša, ali i dalje je stranac, on, Rodrigo i Militao nemaju pasoš, pa kada se vrati Bejl koji je posle Brexita (pisali smo o tome juče) ponovo stranac, neko će biti prekobrojan.

Situacija je takva da bi Rodrigo mogao da bude degradiran u Kastilju, to bi značilo da može da igra kupove, ali ne i prvenstvo.

Ipak, priča se da je Vinisijus na prodaju. On je navodno nuđen Junajtedu na pozajmicu sa obaveznim otkupom narednog leta, Real bi pristao na 70 miliona plus bonuse, ali Englezi su kupili Sanča i čini se da im Brazilac nije potreban. Sa druge strane, on je kod Zidana igrao, talentovan je i veoma brz, ali je potrebno dugo brusiti njegov talenat. Anćeloti planira da igraju Azar, Benzema i Bejl kao trio u napadu, ima alternativa poput Asensija, Rodriga, pa i Marijana, ako Dominikanac ostane, uz to i Lukas Vaskez može da pokriva desnu stranu u napadu. Drugim rečima, Vinisijus u ovoj konstelaciji snaga ne bi bio preveliki gubitak.

Ako neće Junajted, ko bi mogao?

PSŽ ne želi Brazilca ni kao deo sporazuma za Mbapea, ako ga prodaju, probaće da dovedu Ronalda, to je jasno kao dan. 

Što se tiče nekih drugih klubova, uzeli bi ga na pozajmicu, ali bez obaveznog otkupa, Arsenal i Totenhem su zainteresovani.

Vinisijus ima platu od 7 miliona evra, pa nije ni jeftin i kad bi ga pustili negde na pozajmicu što ovaj transfer čini dostupnim jedino za engleske klubove...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke