Švedska sanja rekord Birmančevića, Srbin želi veći izazov

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 07.12.2021.
11:48
Izvor: Sportske.net

Sve je moguće.

 EPA-EFE/Andreas Hillergren SWEDEN OUT
EPA-EFE/Andreas Hillergren SWEDEN OUT

Povezane vesti

Talentovani srpski fudbaler Veljko Birmančevića odigrao je debitantsku sezonu iz snova za Malme, sa kojim je protekle nedelje stigao do naslova prvaka Švedske.

Sa tim u vezi u ovoj skandinavskoj zemlji nižu se hvalospevi na račun povremenog reprezentativca Srbije, a ukoliko nastavi ovim stopama Birmančević bi mogao da bude akter najvećeg transfera u istoriji švedskog fudbala.

Rekord trenutno drži napadač Real Sosijedada Aleksandar Isak, koji je pre pola decenije za 8.600.000 evra otišao u Borusiju iz Dortmunda, na početku milenijuma Zlatan Ibrahimović je za 7.800.000 evra pojačao Ajaks.

Hase Bake, stručni konsultant na švedskoj televiziji, veruje da bi Birmančević mogao da postane rekordna prodaja u istoriji švedskog fudbala.

Bimančević će Malmeu doneti 100.000.000 kruna (oko 10.000.000 evra op.a.) od prodaje. Sa njegovim normalnim razvojem, to su realne cifre”, rekao je Bake.

Sam fudbaler veruje da bi već ove zime mogao da napusti Malme, kao i njegov saigrač Antonio Čolak.

"Ne znam šta će se desiti sa Čolakom. Ovih dana ne znamo ko će otići, a ko ostati. Ništa ne znam o svojoj budućnosti. Obojica imamo fantastične sezone. Ne bi me iznenadilo da prihvati ponudu većeg kluba, ali ukoliko ostane u Malmeu to će biti fantastično", rekao je Birmančević dodajući da će se ukoliko obojica ostanu u Malmeu potruditi da ponove rezultate iz ove sezone.

Bivši đak Partizana, a kasnije prvotimac Čukaričkog priznaje da su male šanse da i posle zime ostane u Malmeu.

"Obojica imamo odlične sezone. Mislim da će jedan od nas, ako ne obojica otići u jaču ligu", zaključio je Birmančević u razgovoru za švedske medije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke