Svetski prvak oduševio, Milan ima napad iz snova, da li je ovo startna postava?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 02.08.2021.
08:19
Izvor: Sportske.net

Doveden kao zamena, ali sada su promenili mišljenje...

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Dugi niz godina je u klubovima Olivije Žiru bio džoker, iako je sa reprezentacijom Francuske osvojio Mundijal. I u Arsenalu i u Čelsiju pogotovo čekao je šansu sa klupe, uvek bio na visini zadatka. Ovog leta je stigao u Italiju, ima 35 godina, poslednje poglavlje karijere. Ali, i šansa da izgleda igra standardno.

On je oduševio već sve u klubu, i trener Pioli razmišlja da se prebaci na formaciju 4-4-2 u kojoj bi Ibra i Žiru igrali zajedno. To što zajedno imaju 75 godina, ne smeta, i jedan i drugi su i dalje gladni uspeha i sigurno da će u nekim mečevima Milan forsirati ovaj tandem.

Tim se praktično zna, nedostaje samo jedna karika, vezni igrač koji će zameniti Čalhanoglua. U ovom trenutku i dalje je najrealnija opcija Josip Iličić iz Atalante koji želi da napusti Bergamo. Maldini pokušava da dogovori pozajmicu Zijeha koji bi bio ogromno pojačanje, ali Čelsi traži 30 miliona kao obavezan otkup. Toliko košta i Hrvat Nikola Vlašić iz CSKA.

Ima još vremena, što se tiče ostalih mesta u timu, popunjena su.

Manjan koji je stigao iz Lila biće naslednik Donarume, 

Kalabrija i Teo Ernandez će kontrolisati desnu, odnosno levu liniju odbrane. Tomori ima prednost u odnosu na kapitena Romanjolija, a Kjaer je neprikosvnoven. Kesi, Salemakers i odlični oporavljeni Benaser su sigurni u veznom redu, nedostaje dakle fudbaler koji će igrati iza Ibre i Žirua. Pioli ima još dosta opcija, u novajliji Balo-Tureu, Tonaliju, Brahimu Dijazu, Rebiću, Kontiju, tu je još mladi Pobega, Rafael Leao, dok se očekuje da Krunić, Hauge i Samu Kastiljeho budu prodati.

U svakom slučaju, konkurencija je jača nego prošle godine, ali je više i obaveza, Milan je posle sedam godina u Ligi šampiona, a u Seriji A će pokušati da bace rukavicu Interu i Juventusu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke