Tajne pariskog budžeta, šta je sledeće posle Ramosa i ko drhti?

Autor: Boris Jovanović
petak 02.07.2021.
09:47
Izvor: Sportske.net

PSŽ će nastaviti da kupuje, ali mora i da pazi na troškove! Šta je izlaz?

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Serhio Ramos je postao igrač PSŽ, pridružio se kao slobodni agent Donarumi i Vajnaldumu koji su takođe potpisali ugovore. To će povećati izdatke za plate koji su ogromni, a uskoro bi trebalo da za oko 70 miliona stigne i Hakimi iz Intera.

Šta je sledeće, pitaju se navijači?

Dosta toga zavisi od Mbapea koji je spreman da ostane, još godinu, a da onda ode kao slobodan igrač. Ipak, to je malo verovatno, PSŽ mora da pregovara sa Realom, a jasno je da ne mogu da računaju na sumu od oko 250 miliona evra.

Ako bi otišao Mbape, opcija je Ronaldo, ali ni Juventus neće čekati, oni traže od Portugalca da se izjasni, kako bi i sami znali na čemu su.

Ipak, ko bi još mogao da stigne u Pariz?

Osim Hakimija, oni žele i Miralema Pjanića koji bi da se vrati u Juve, ima navodno i ponudu Totenhema. PSŽ bi ga uzeo na pozajmicu od Barse, Katalonci hoće da se oslobode Bosanca koji prima oko 8 miliona po sezoni. Na pozajmicu bi mogao da stigne i Brazilac Artur za koga nema meszta u Juventusu.

Ono što se još zna je da je klub u finansijski plan uneo između 150 i 200 miliona prihoda od prodaje igrača, što je nemoguća misija, osim ako ne prodaju Mbapea.

Ko bi još mogao da ode?

Pominjane su prodaje Erere, Geja, Paredesa, Mičela Bejkera, ali niko od tih igrača ne može da značajnije popuni kasu. Uz to, njihova primanja su takva da će teško naći klub.

Ako kupi Hakimija, plus to što su otkupili Danila, već su u minusu oko 90 miliona, pa je jasno da samo prodaja Mbapea može da pokrije troškove. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke