Talentovani Italijan na radaru engleskih velikana

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 09.11.2017.
17:36
Izvor: Sportske.net

Mladi reprezentativac Italije skrenuo je pažnju velikog broja evropskih klubova.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Lorenco Pelegrini je izdanak Romine škole fudbala, ali nije u startu dobio pravu priliku na "Olimpiku".

Prodat je Sasuolu 2015. godine, a mladi vezista je eksplodirao u timu iz Ređo Emilije pod vođstvom Euzebija Di Frančeska.

Sva sreća je Roma pri njegovoj prodaji uključila klauzulu po kojoj za 11 miliona evra može da ga vrati, pa je tako Di Frančesko mogao da ga povede sa sobom, kada je letos došao u "Večni grad" i preuzeo "Vučicu".

Odigrao je devet mečeva u Seriji A ove sezone Pelegrini, nije se upisivao u listu strelaca, ali njegovi kvaliteti i talenat nisu promakli ni nekim od najvećih evropskih klubova.

Konkretno interesovanje za njegove usluge je čak i minulog leta pokazao Antonio Konte, ali je njegov zemljak ostao u domovini, gde je kao što smo rekli potpisao za Romu.

Trener Čelsija je i dalje ipak zainteresovan za njegove usluge, prati njegov razvoj na "Olimpiku", a mladi Pelegrini je interesantan i Žozeu Murinju, strategu Mančester Junajteda.

Pelegrini je sve bliži i seniorskoj reprezentaciji Italije, kako stvari stoje pred njim je lepa karijera, a očigledno i budućnost u Premijer ligi.

Ima klauzulu od 25 miliona evra, Čelsi i Junajted bi to lako mogli da iskeširaju, videćemo da li će se neko od njih već ove zime odlučiti da Pelegrinija preseli u Englesku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Romanista
Friday, 10.11.2017
21:15

Momak je uz Radju trenutno najbolji vezni igrac Rome,uz to i dete Rome i nadam se da ce ga blindirati poput Florenzija i skinuti ovu smesnu klauzulu.

avatar
I am back
Friday, 10.11.2017
00:03

Odlican je momak,gledao sam u par navrata.