Taman što se probio u Romi, Mile Svilar ide u Premijer ligu?

Autor: Nemanja Janošev
subota 24.02.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Ako ovako nastavi...

EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI
EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Povezane vesti

Golman Rome Mile Svilar junak je plasmana tog tima u osminu finala Lige Evrope.

On je briljirao na golu protiv Fejenorda, posebno u penal-seriji gde je odbranio dva jedanaesterca i tako direktno odveo svoj tim u nastavak takmičenja. Srpski čuvar mreže se etablirao među stativa "vučice" od dolaska Danijelea de Rosija na klupu ekipe i dobio je prednost u odnosu na Portugalca Ruija Patrisija.

Dvadesetčetvorogodišnjak tako uživa najbolji period u Rimu od dolaska iz Benfike i trebalo bi da zadrži svoju poziciju u narednim utakmicama, osim ukoliko mu se forma drastično ne pogorša.

U jeku njegovih odličnih izdanja, italijanski mediji pišu o interesovanju jednog premijerligaša za njegove usluge. U pitanju je Everton, s tim da je i dalje nepoznato hoće li "karamele" uspeti da ostanu u eliti zbog brojnih kazni sa kojima su se suočavali ove sezone usled kršenja finansijskog fer-pleja.

Roma nije zainteresovana za prodaju u ovom trenutku, osim ukoliko ne dođe do visoke ponude. Uprkos sjajnim partijama srpskog golmana, Roma će, izvesno je, tražiti novog čuvara mreže i "pikirali" su Lećeovog Vladimira Falkonea, dok je izvestan odlazak Ruija Patrisija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke