Top 10 bombi u vrednosti od preko 500.000.000 koje čekamo u poslednjih 10 dana prelaznog roka!

Autor: Milovan Longinov
utorak 20.08.2024.
11:44
Izvor: Sportske.net

Koja bomba će eksplodirati i gde?!

EPA-EFE/SHAWN THEW
EPA-EFE/SHAWN THEW

Povezane vesti

Leto 2024. godine nije toliko bilo uzbudljivo kao što se najavljivalo, ali zna se da prava ludnica kreće tek u "pet do 12".

Ovo leto definitivno je obeležio transfer Kilijana Embapea u Real Madrid, druga potencijalna bomba trebalo je da bude Niko Vilijams u Barseloni, ali je taj transfer propao. 

Mančester siti je prilično miran, baš kao i Pari Sen Žermen, što je najviše i doprinelo tišem letu. Ali, finiš roka sigurno će obeležiti Barselona, Čelsi, Juventus, Mančester junajted, a čeka se i da konačno počne da pazari Liverpul. 

Ako uzmemo u obzir da su Žoao Feliks i Konor Galager završili svoje transfere u kontra smerovima na relaciji London-Madrid, u nastavku izdvajamo preostale "bombe" koje se čekaju do 30. avgusta u ponoć.

Podsetnik - prelazni rok u najjačim ligama je naredni petak u ponoć, pošto su 31. avgust i 1. septembra subota i nedelja. 

Ilkaj Gundogan 

Jedna potpuno neočekivana bomba kao odraz haosa u Barseloni. Nemac je prihvatio da ode, jer ne želi da bude problem u klubu koji ima finansijskih problema. Ako se odrekne svoje plate u ovoj sezoni, Barsa će moći da registruje Danija Olma i još neka pojačanja. Zauzvrat, kao slobodan opet bira, a velike su šanse da izabere baš povratak u Mančester siti, jer Pep Gvardiola njega ne odbija. 

Rafael Leao 

Nastavak priče u Barseloni. Odlaskom Gundogana, uz Vitora Rokea, Klemena Lenglea i Ansua Fatija koji su takođe na izlaznim vratima, oslobodiće se prostor u Barsinom budžetu za skupoceno pojačanje. Đoan Laporta je opsednut idejom da dovede zvučno levo krilo, a kako to nije bio Niko VIlijams, uložio je sve napore da sa Žoržom Mendešom natera Milan da ga proda. U opticaju su i pojedini igrači koji bi zamenili timove. Odnosno, Barsa želi da spusti cenu nekim imenima na koje ne računa Flik. 

Rahim Sterling

Pisali smo već o tome, a jasno je da je Rahim Sterling prekobrojan u Čelsiju i da nema mesta kod Enca Mareske. Posebno i zbog činjenice da će Žoao Feliks potpisati ugovor do 2030. godine, pa su tu još i Kristofer Enkunku, Mihail Mudrik, Pedro Neto... Sterling bi možda mogao u Juventus, ali kada bi pristao na gotovo duplo manja primanja. On je na ceni u Premijer ligi, Njukasl želi krilnog igrača, pitanje je da li ima novca da ga priušti.   

Manuel Ugarte

Celo leto traje saga oko njegovog odlaska u Mančester junajted. Za sada se zna da Luis Enrike ne računa na njega i da PSŽ želi da povrati uloženih 60 miliona evra, što Junajted neće da plati. Englezi su spremni da ga dovedu na pozajmicu uz obavezan otkup narednog leta ako Ugarte ispuni uslove tokom sezone. On je postigao sve lične uslove, trenira odvojeno od ekipe i čeka zeleno svetlo da sedne u avion za Mančester. 

Viktor Osimen 

Neverovatno, ali on i dalje nije napustio Napulj. Znalo se da će ovog leta sigurno otići, ali je ogromno obeštećenje od preko 100 miliona evra zakočilo sve pregovore. Najviše su se pominjali PSŽ i Čelsi, a onda su se Parižani povukli iz trke. Čelsi je najrealnija opcija, a potrebno je i da se dogovore najpre sa Napolijem oko Romelua Lukakua, koji želi kod Antonija Kontea. Ovo bi trebalo da budu odvojeni poslovi Čelsija i Napolija, samo što je problem što su oba kluba precenila svoje igrače. Napoli ne spušta cenu ispod 100 miliona, a Čelsi za Lukakua traži 40 fiksno, dok Italijani nude 10 manje.  

Kingsli Koman 

Francuz ima dozvolu Bajern Minhena da napusti klub u slučaju prave ponude. On je želeo u PSŽ da zameni Kilijana Embapea, ali je Enrike na kraju izabrao da to bude Dezire Due koji je stigao iz Rena za 50 miliona evra. Koman je bio i opcija za Barselonu, a vrlo moguće da će biti kada izvesno propadnu pregovori sa Leaom, mada se pominje i Federiko Kjeza. Koman ima jaku platu, zato nije nemoguće i da ode na pozajmicu uz pravo otkupa narednog leta. 

Teun Kopmejners

Najveća želja Juventusa ovog leta. Pregovori sa Atalantom i dalje traju, ali se očekuju da budu završeni pozitivnim ishodom. Spekuliše se da Juventus nudi oko 50 miliona evra i da bi Holanđanin trebalo da bude najveće pojačanje Tijaga Mote ovog leta. Holanđanin takođe želi transfer, tako da je izvesno da će do njega i doći možda već i ove nedelje. 

Giorgi Mamardašvili

Jedan od najboljih golmana Evrope po svim parametrima, na kraju bi ipak mogao da završi u Liveprulu. Redsi su podigli ponudu sa 30 na 40 miliona evra i očekuje se da Valensija popusti. Liverpulova ideja je da odmah potpiše Gruzina, ali i pošalje ga na pozajmicu u Bornmut, kako bi se prilagodio ostrvskom fudbalu. On je određen kao dugoročna zamena za Alisona Bekera i nema dileme da je izbor odličan. Cifra od 40 miliona evra nije velika ako se uzme u obzir današnje tržište i kvaliteti 23-godišnjeg Mamardašvilija. 

Mikel Merino

I ovo je saga koja traje poduže, ali joj se nazire kraj. Merino je dogovorio sve lične uslove sa Arsenalom, ali Real Sosijedad odoleva ponudama. Znaju Baski da će morati da na kraju da popuste, jer je Merino ušao u poslednju godinu ugovora, ali žele da izvuku što više novca. Sosijedad zahteva 35 miliona, Arsenal je nudio 25 i bonuse, tako da je jasno da će dogovor uskoro biti postignut. Time bi Arteta zatvorio jedan odličan prelazni rok, nakon što je stigao i Rikardo Kalafjori.  

Džejdon Sančo 

Činjenica da nije igrao na otvaranju sezone dodatno je podgrejala sumnje da će na kraju ipak otići sa "Old Traforda". Englez bi najradije u PSŽ, no, tamo je gužva u šesnaestercu i ne zna se da li će ga želeti Luis Enrike. Sančo je ranije bio na meti Juventusa, bio je preskup, pa je nastavio da gleda ostale opcije. Velike su šanse da napusti Mančester, možda čak i opet na pozajmicu sa pravom otkupa. 

Naša predviđanja? 

Ilkaj Gundogan ide kod Pepa u Siti, Barsa neće uspeti da dovede Leaa, jer nije realno, dobiće Komana na pozajmici ili Kjezu iz Juventusa. Sterling ostaje u Premijer ligi, naravno, u nekom manjem klubu. Merino, Ugarte i Kopmejners deluju kao završene stvari i odlični poslovi za Arsenal, Junajted i Juventus.

Čelsi i Napoli će na kraju naći rešenje, Osimen će u London, Lukaku opet sa Konteom. 

Sančo bi mogao u PSŽ da bude konkurencija Barkoli, Dembeleu i Dueu. Mamardašvili takođe deluje kao uskoro završena priča za Liverpul, odnosno Bornmut do sledećeg leta.

Čekamo 30. avgust u ponoć da sumiramo utiske. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke