Top 10 transfera koje čekamo do 31. u ponoć!

Autor: Milovan Longinov
sreda 30.08.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

Pred nama su poslednja tri dana.

EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Povezane vesti

Leto 2023. ulazi u foto finiš, a svedoci smo da je tada najuzbudljivije. 

Brojni velikani su završili svoja poslovanja, ali mnogi će krenuti po svoje mete do 31. u ponoć, kao što su - Barselona, Mančester junajted, Bajern Minhen, pa i Čelsi, Totenhem, Liverpul. 

U nastavku pogledajte koje transfere pomno pratimo i čekamo do petka u ponoć.

Žoao Feliks 

Portugalac čeka Barselonu i to se zna od one ekskluzivne izjave za Fabricija Romana. Iako Atletiko pokušava da ostavi utisak da će ga teško pustiti, situacija je drugačija. Feliks nije dobio ni minut kod Dijega Simeonea od početka sezone, a Argentinac ne voli takve igrače koji remete njegovu ratničku atmosferu. Naravno, Barsa nema novca, ali bi mogla da oslobodi platni budžet za pozajmicu. Recimo da su šanse preko 90% da Feliks do petka stigne u Barselonu, ali sve drži jedan čovek - Ansu Fati.

Ansu Fati 

Španac je tek juče konačno prihvatio da ode iz Barse. Njemu je postalo jasno da čak nije ni plan B, jer i pored odlaska Dembelea, suspenzije za Rafinju, šansu ispred je dobio 16-godišnji Lamin Jamal. Fati je poručio da će otići, ali ako dobije dovoljno atraktivnu ponudu. To bi mogla da bude iz Premijer lige, a prvi u redu su Totenhem i Čelsi. Takođe je u pitanju pozajmica, Barsa želi da prati Fatijev razvoj i nada se će vratiti u top formu. U Barsi jednostavno ne mogu da mu daju dovoljno vremena i minutažu, jer je konkurencija prevelika, kao i pritisak. 

Randal Kolo Muani

O tome smo pisali ovog jutra - Francuz je i javno zatražio transfer u PSŽ. Ajntraht traži 100 miliona evra i za sada ne spušta cenu, ali se očekuje poslednji atak Parižana. 

"Dugujem mnogo Ajntrahtu. Navijači su mi se uvukli pod kožu i uvek su bili sjajni premam meni i ja sam im vratio, dao sam sve od sebe za klub. Ali, nije tajna da je PSŽ poslao rekordnu ponudu za mene. Prelazak u Pariz je ogromna prilika za mene. Voleo bih da pređem u PSŽ i o tome sam obavestio upravu kluba. Nadam se i želim da Ajntraht prihvati ponudu i da će moj transfer biti moguć", rekao je Kolo Muani. 

Mark Kukurelja

Španac je neočekivano iskočio u prvi plan, jer je kod Maurisija Poketina u drugom planu, a Erik ten Hag očigledno ne veruje Malasiji, a Luk Šo se povredio. Takođe, Kukurelja je umeo da igra i levog štopera, pa bi mogao da pokrije više pozicija. Kukurelja je već dogovorio svoje uslove sa Junajtedom, preostaje da i Čelsi prihvati pozajmicu i možda nađe i zamenu, jer je Hol otišao u Njukasl. 

Sofijan Amrabat

Zvuči neverovatno da jedan od najboljih igrača Mundijala u Kataru i dalje nema klub. On se povezivao sa Mančester junajtedom, ali očigledno da Erik ten Hag smatra da mu Marokanac nije neophodan i pored slabije forme Kazemira na startu sezone. Sada je ponovo aktuelan Atletiko Madrid, koji se pominjao od zimus. Madriđani bi mogli da iskoriste popust u Fiorentini, koja je sada spremna da ga proda za 25 miliona evra. Utisak je da je bliži Madridu nego Mančesteru, treća opcija se za sada ne pominje. 

Mateus Nunjes

Portugalac je neočekivano iskočio u prvi plan kao želja Pepa Gvardiole. On je čak odbio i da trenira, nije bio u sastavu za Liga kup i Vulvsi čekaju pojačanu ponudu. Siti je poslao jednu od 55 miliona, Vulvsi traže preko 60, pa ostaje da vidimo ko će popustiti. Nunjes je stigao pre godinu dana iz Sportinga za 45 miliona evra, nije bio jeftin i baš zato Vulvsi i žele barem 20 miliona čiste zarade. Trenutno deluje da transfer nije tako blizu, ali znate kako Ćiki Begiristajn samo ode i završi posao.  

Čeik Dukure

I Liverpul želi da pojača vezni red, a o ovom transferu smo takođe već pisali. Igrač Kristal Palasa eksplodirao je prošle sezone pošto je stigao na "Selhurst park" iz Lansa za 22,5 miliona evra. Dukure je rođen 2000. godine, reprezentativac je Malija i navodno je već dogovorio lične uslove sa Liverpulom. Problem je što Kristal Palas traži čak 70 miliona evra, jer ga nije malo ni platio, ali Liverpul će u finišu prelaznog roka pokušati da smanji tu cifru, pošto će i sam Dukure nastaviti da pritiska klub da ga pusti...

Erik Dajer 

Englez nije bio u sastavu Totenhema u Liga kupu protiv Fulama i klub čeka ponudu. Navodno ga Tomas Tuhel želi kao zamenu za Pavara, koji je potpisao za Inter. Generalno, Bajern pomalo suludo traži pojačanje u odbrani, ali nije jasno da li žele igrača za klupu ili baš kao što je bio Pavar - regularan starter. To umnogome zavisi od toga i da li je Mazraui konačno uspeo da se dokaže i dobije status prvotimca. Dajera navodno želi i Borusija Dortmund, zna se da je na prodaju, tako da ćemo gledati uzbudljivu trku.

Skot MekTominej

Ponovo Bajern i ponovo jedno sumnjivo ime. Englez sigurno nije kalibar za mesto startera u Bajernu, ali Tuhel smatra da mu je još jedan zadnji vezni neophodan. Nije dobio Deklana Rajsa, odbio je Amrabata, ime je spalo na MekTomineja. Problem je što Junajted traži 45 miliona evra, što Bajern neće platiti ni u ludilu.  

Mehdi Taremi

Milan baš želi napadača Porta i poslao je ponudu od 15 miliona evra i još pet kroz bonuse. Porto razmatra opcije, danas može da bude ključan dan. Taremi je dogovorio lične uslove sa Milanom i čeka zeleno svetlo. Postoje velike šanse da ode, ali i Porto traži adekvatnu zamenu, neće mnogo zaraditi, ali i Iranac ima 31 godinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke