Top 15 igrača koji su slobodni na tržištu - Zajedno vrede skoro 200.000.000 i biraju klubove!

Autor: Milovan Longinov
utorak 02.07.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Lista slobodnih igrača.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Prelazni rok je i zvanično počeo, fudbalska pijaca je otvorena širom Evrope, pa je uvek zanimljivo najpre probrati šta ima od besplatnih klijenata.

U nastavku izdvajamo top 15 igrača koji su trenutno bez kluba. Neki pregovaraju oko svog ostanka poput Rabioa, neki da se vrate na fudbalsku mapu, a neki su slobodni već mesecima unazad.

U zagradi su im procenjene vrednosti u milionima evra na specijalizovanom Transfermarktu.

Adrijen Rabio (35)

Najzvučnije ime na listi zbog procenjene vrednosti na Transfermarktu. Iako se očekuje da ponovo potpiše ugovor sa Juventusom, poručio je da će o tome razmišljati posle EP i da je sada fokusiran na Francusku.

Mario Ermoso (25) 

Atletiko Madrid je ostao bez štopera koji nije potpisao novi ugovor i sada traži novi klub. On ima unosnu ponudu Al Itihada, ali još uvek nije siguran da mu se žuri u Saudijsku Arabiju. Pominjao se i Bešiktaš.

Rafael Varan (20)

Još jedno zvučno ime, mada Francuz ne igra kao nekada. Najzanimljiviji klub koji se pominje je Komo, jer je trener Sesk Fabregas lično zvao Varana da ga dovede u svoj tim. To bi bila baš apsolutna romantika. Arapi ga naravno, odavno jure i žele. 

Gvido Rodrigez (20)

Dani su deliki Argentinca da potpiše za Barselonu, a onda je Ćavi Ernandes dobio otkaz. Napušta Betis, ima 30 godina, i kao zadnji vezni bi mogao da pronađe opet dobar klub. Doduše teško i veliki kao Barsa. 

Memfis Depaj (10)

Na fudbalskoj pijaci jedno je sigurno - u nekom momentu Depaj će ponovo biti slobodan. Tako je otišao iz Liona, u Barselonu, a iz Katalonije je prihvatio da ode tek ako mu se raskine ugovor. Završio je u Atletiku, koji je ipak platio minimalno obeštećenje, ali je sada došlo do kraja. Depaj ima nekoliko opcija, nijednu konkretnu, iako se pominjao Milan.

Tijago Alkantara (10)

Da ga povrede nisu uništile, u 33. godini bi sigurno bio traženija roba. Ovako, on baš i nema mnogo udvarača, osim Arapa i

Antoni Marsijal (10) 

Francuz se oprostio od Mančester junajteda, i dalje nema klub. Ima 28 godina, ali su ga povrede takođe pratile i zato odavno nije u pravoj formi. 

Džoel Matip (8)

Liverpulov vojnik je slobodan i merka ponude. Ima 32 godine i mogao bi da odigra još koju u Evropi. 

Iker Muniain (5)

Legendarni as je napustio svoj Atletik Bilbao, ali je i dalje slobodan. Zna se samo da neće igrati u Španiji, protiv svog Atletika. Spekulisalo se da bi mogao u Ameriku. 

Mats Humels (5)

Borusija Dortmund je ostala bez svog lidera. Majorka je kratko bila opcija, a onda se pojavio Bajer Leverkuzen. To bi zaista bio zanimljiv spoj, ali i Humelsov redosled, posle Bajerna i Borusije. 

Marko Rojs (5)

Još jedna legenda je napustila Dortmund. Nemac gleda ka Americi, ali je zvanično i dalje slobodan. Jure ga i turski klubovi Galatasaraj i Trabzon.

Leonardo Spinacola (4)

Povrede su učinile svoje i 31-godišnji levi bek je slobodan po isteku ugovora sa Romom. Antonio Konte ga želi u Napoliju i nudi mu dvogodišnji ugovor.

Nikolas Pepe (8,5)

Sećate li se kada je Unaj Emeri naterao upravu Arsenala da dovede Pepea iz Lila za 80 miliona evra? E pa, pet godina kasnije je slobodan na tržištu, pošto se nije pokazao u Trabzonu. 

David De Hea (5)

Ovo nije vest, ali je i dalje aktuelna. De Hea je slobodan gotovo punih godinu dana. Nije želeo u Arabiju, jer je birao i da mu bude lepo u životu, ali i da uživa u fudbalu, a takvu ponudu još uvek nije dočekao. 

Dele Ali (5)

Tužno, ali istinitno, Dele Ali u 28. godini i dalje nema klub. Zvanično je bio na platnom spisku, ali ne i u planovima Evertona koji ga se konačno rešio. Nije uspeo da oporavi karijeru u Bešiktašu tokom sezone 2022/23, sada trenira samostalno i pokušava da prebrodi sve mentalne prepreke i pronađe sreću u fudbalu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke