Španac prva, Srbin druga zimska bomba? Barsina 2022. po ukusu svakog navijača!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 27.12.2021.
23:27
Izvor: Sportske.net

Zvanično.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Feran Tores će u utorak zvanično novi član Barselone, te ujedno i drugo pojačanje Ćavija Ernandesa posle Danija Alveša. 

Iako su navijači Barse nestrpljivo očekivali u ponedeljak potvrdu transfera, ona je odložena zbog adminitracije do utorka ujutru. 

Barsa je za sjajnog Španca platila 55 miliona evra i potencijalnih 10 kroz bonuse, ukoliko osvoji LŠ ili "Zlatnu loptu". 

Ćavi ima plan da Tores u odsustvu "prave" igra "lažnu devetku", što je neretko radio i kod Pepa Gvardiole.

Tores je na velikoj sceni odavno, iako je rođen 2000, a 2018. ušao je u prvi tim Valensije, za koju je na 97 mečeva postigao devet golova i dodao 14 asistencija. Usledio je transfer u Siti prošlog leta za 23 miliona evra, za "građane" je odigrao 43 meča, uz 16 golova i četiri asistencije.

Jedina "loša" vest je što će Tores moći da debituje za dve nedelje, pošto je u završnoj fazi oporavka posle dvomesečne pauze. U najboljem slučaju debitovaće u polufinalu Superkupa Španije protiv Real Madrida, 12. januara.

Istovremeno, novinar Đerar Romero plasirao je još nekoliko zanimljivih informacija o Barsinim pojačanjima u 2022. godini. Najvažnija glasi da - Ćavi želi Dušana Vlahovića, ukoliko ne može da dobije Erlinga Halanda. 

Spekuliše se čak da bi Barsa mogla da krene po Srbina već na zimu, ako se ispostavi da Rajola i Laporta ne mogu da postignu dogovor oko Halanda. 

Takođe, Ćavi je naručio novi bekovski par i dobiće ih na sniženju. Novi desni bek biće Ajaksov Mazraui, koga takođe zastupa Mino Rajola, dok levo stiže Hose Gaja. On će na leto ući u poslednju godinu ugovora, a kako Valensija ima problema sa fer-plejom, Barsa se nada da će ga dovesti za sumu od 10-15 miliona evra. 

Očekuje se da početkom godine nove ugovore i status registrovanih prvotimaca dobiju Gavi i Niko Gonzales, a Ronald Arauho poboljšani ugovor. 

Kako za sada stvari stoje, 2022. biće mnogo lepša za navijače Barse nego tmurna 2021...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke