Transfer dana u Hrvatskoj, zapamtite ovo ime!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.11.2021.
16:27
Izvor: Sportske.net

Tako se to radi...

Epa/Helmut Fohringer
Epa/Helmut Fohringer

Povezane vesti

Nekadašnji trener zagrebačkog Dinama sa kojim je ostvario istorijske uspehe, Nenad Bjelica, sada radi kao tim-menadžer Osijeka, gde je objedinio uloge šefa struke i sportskog direktora.

Danas je javnosti predstavio najnovije pojačanje koje je angažovao u ovom klubu, a u pitanju je jedan od najtalentovanijih peruanskih fudbalera, Didije La Tore.

Ovaj momak ima samo 19 godina, ofanzivan je fudbaler i igra na krilnim pozicijama, dobro se snalazi i na desnoj, i na levoj strani.

''Bio nam je zanimljiv, u svojoj generaciji je najkvalitetniji igrač Perua u reprezentaciji U-20. Istakao se na jednom prvenstvu Južne Amerike za igrače do 17 godina i došao je u Evropu. Bio je godinu dana u doskorašnjem holandskom prvoligašu Emenu i tamo raskinuo ugovor jer ga ispadanjem u drugu ligu jednostavno nisu mogli zadržati.

Tražio je novi izazov i našao ga je u Osijeku. Verujemo da se može nametnuti i jednoga dana postati standardni igrač naše prve ekipe. Što se ugovora tiče, imamo princip po kojem dajemo ugovore našim mladim, najtalentovanijim igračima u kojima vidimo budućnost. I on je dobio isto takav ugovor, verujemo da će se nametnuti i dugo vremena provesti kod nas u Osijeku", izjavio je Bjelica.

Za početak, La Tore će na kaljenje u drugi tim Osijeka, ali ako se brzo adaptira, može da računa na ekspresnu prekomandu u prvi tim.

''Izuzetno je hitar i brz, u prvih desetak metara sprinta izuzetno nezgodan, a dobar je i strelac. Vidim da je i dobrog karaktera, kažem, velika nada peruanskog fudbala. Verujem da će se kod nas brzo adaptirati i stvarno pokazati svoje vrednosti. U početku će sigurno više šansi dobiti u Osijeku II, neko vreme će mu ipak trebati za prilagođavanje, tako da ćemo ga koristiti u B ekipi. Ako se već na proleće nametne, naravno da ćemo ga koristiti i kod nas, u prvoligaškim utakmicama'', zaključio je Bjelica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke