Transfer leta - Ljudi, Stevan Jovetić upravo ušao u istoriju i to tek kao TREĆI na svetu!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.07.2021.
23:09
Izvor: Sportske.net

Malo ko je uspeo ovo!

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Stevan Jovetić je na pragu novog transfera, ali ovaj put nije toliko bitan klub, koliko jeste to što mu donosi prelazak u novu ligu. 

Fabricio Romano i Đanluka Di Marcio su potvrdili da je Jovetić postigao sve uslove i da će uskoro i zvanično postati novi napadač Herte. 

On stiže kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Monakom i potpisaće do 2024. godine.

Ipak, ono što je zapravo vest dana jeste da će Stevan Jovetić tako ispisati istoriju i zaokružiti i petu od "ligi petica", nakon što je igrao u Seriji A (Fiorentina, Inter), Premijer ligi (Mančester Siti), La Ligi (Sevilja) i Ligi 1 (Monako). 

Verovali ili ne, Jovetić je tek treći fudbaler u istoriji koji će moći da se pohvali da je nastupao u svih pet najjačih liga u Evropi. Pre njega, to su uspeli Kristijan Poulsen koji je nastupao za - Liverpul, Evijan, Šalke, Juventus i Sevilju, a drugi je Rumun Florin Radučilu koji je igrao za - Vest Hem, Monako, Štutgart, Milan/Bari/Veronu/Brešu i Espanjol. 

Podsetnik - Jovetić je dete Partizana iz kog je januara 2008. godine prešao u Fiorentinu, a kasnije je igrao za Siti, Inter, Sevilju, Monako i sada  ide u Hertu. 

U karijeri je nastupajući za klubove odigrao 365 utakmica, postigao je 103 gola i dodao 51 asistenciju, dok je za selekciju Crne Gore na 55 utakmica postigao 27 golova.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Luka Laban db
Tuesday, 27.07.2021
14:09

Zaboravili ste Ibru!

avatar
Luka Laban db
Tuesday, 27.07.2021
09:15

Zaboravili ste na Ibrahimovica!?

avatar
magister
Tuesday, 27.07.2021
00:13

Moram da odreagujem, ne da biste objavili, nego da pitam (verovatno urednika, pretpostavljam da on stavlja naslove) zar ne primećuje da je u tekstu napisano ispravno da je Jovetić tek treći igrač u istoriji koji je igrao u svim ligama petice (u svih 5 najjačih liga u Evropi), dok je u naslovu promenjen red reči, nepravilno, čime je promenjen smisao: da je Jovetić ušao u istoriju *tek kao treći... * što u stvari znači da nije mogao da uđe u istoriju kao prvi i drugi, ali kad je postao treći, onda je ušao. Da ipak malo obratimo pažnju na jezik i pismenost.