Tri kluba PL stala u red za Vlahovića! Ovo su razlozi i brojevi!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 11.10.2021.
11:19
Izvor: Sportske.net

Srbin miran, ima vremena, pljuštaće ponude...

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Dušan Vlahović odlazi iz Fiorentine, ali se klub nada da će više klubova, pogotovo Englezi biti uvučeni u trku. Jedan od razloga je da ga ne prodaju Juventusu, a drugi taj što klubovi PL neće žaliti da su uključe u aukciju posle koje će Srbinu porasti cena.

Tri kluba žele Vlahovića iz Engleske, a Komiso se nada da će inkasirati između 60 i 70 miliona evra bez bonusa, za igrača koji je slobodan u leto 2023.

Da krenemo redom.

Mančester Siti nema mnogo rešenja, tražiće napadača, po Kejna se neće vraćati, čini se da ne mogu da dobiju bitku oko Halanda, a Vlahović bi se po godinama i igračkim karakteristikama, pokretljivosti idealno uklopio u Gvardioline zamisli. Niko od igrača koje Pep ima na raspolaganju, uključujući i Gabrijela Žesusa i Ferana Toresa nije klasičan napadač, pa je jasno zbog čega je Vlahović na listi prioriteta "Građana".

Što se Arsenala tiče, tu je situacija drugačija. Oni hoće da prodaju Lakazeta i priključe Obamejangu mlađeg napadača, klasičnog centarfora. Ovo nije toliko primamljiva opcija kada je u pitanju trenutna situacija među "Gunerima", ali osim što su veliki klub, Vlahović bi automatski bio starter i svakako jedan od centralnih igrača tima.

Iako Fabio Paratići tvrdi da je voz za Srbina prošao, engleski mediji smatraju da to nije istina. Jer, da bi olakšali situaciju Kejnu i skinuli teret sa leđa kapitena Engleske potreban je ozbiljan napadač. Jasno, Totenhem može da ponudi veliki novac Fiorentini, ali pitanje je da li bi Vlahović želeo da između klubova kakvi su Siti i Juve završi u severnom Londonu.

Što se Juventusa tiče, oni se uzdaju u želju igrača, neće platiti više od 45 miliona evra, nešto više od onoga što su uložili u Kjezu kada je situacija bila slična. Za sada Toskanci ne pomišljaju na to da pristanu, ali kada dođe leta neće imati mnogo prostora za manevar. 

Procena je da bi za sumu od oko 55 miliona evra Fiorentina prodala Vlahovića narednog leta, a on bi u Engleskoj mogao da zaradi između 6 i 7 miliona evra po sezoni, ugovor bi s obzirom na njegove godine bio pet sezona. Platu u tom rasponu mu nudi i Juventus, ali zavisiće i od provizije za agenta što je veoma važno u ovakvim transferima, suma za ljude koji vode računa o transferu Srbina bi mogla da bude oko 10 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke