Vrelo leto na "Old trafordu": Tri razloga zašto je Sančo pravi izbor za Junajted

Autor: Sportske Net
nedelja 06.06.2021.
00:08
Izvor: Sportske.net

Fudbaler kao naručen za engleski tim.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Izgleda da se jedna od najdužih transfer saga približila kraju. Mančester junajted je ponovo pokrenuo pregovore sa Dortmundom i uslovi za dolazak Džejdona Sanča su skoro dogovoreni. On bi trebalo da potpiše ugovor na pet godina sa engleskim velikanom.

Ovo su tri glavna razloga zbog čega je mlađani Englez pravi izbor za "đavole".

Tinejdžer

Postoje mnoga sada već velika i poznata imena tinejdžera u Evropi, kao što su Kaj Haverc, Vinicijus Junior, Ansu Fati, ali tu svakako spada i Džejdon Sančo. Ono što je još važnije, Mančester generalno, ali i sam Solskjer neguje dovođenje mladih igrača u seniorski tim, kako sa akademije, tako i sa strane. Tome u prilog svedoči činjenica da je Grinvud dobio poprilično mnogo minuta ove sezone, što je uspešno iskoristio. Zaigrali su i Gomes i Čong. 

Pozicija

Ruku na srce, Junajted nema stalnu poziciju za desno krilo. Eksperimentisalo se sa Marsijalom, Rašfordom, Lingardom, Matom, potom Daloom, ali ništa od toga nije funkcionisalo. Lingard je uspevao nekada nešto da uradi, ali to nije njegova glavna pozicija. Dok je Rašford svakako najprihvatljiviji na levoj strani, zajedno sa Lukom Šoom, koji neretko popunjava prostor probjijaći se do šesnaesterca protivnika, na desnoj vrlo često nema nikoga adekvatnog. Sančo bi odlično upotpunio ovo mesto.

Popust

Pandemija je sreća u nesreći ovog transfera. Iako je Junajted značajno oštećen kada je novac u pitanju, nije jedini. Dortmund je svestan da sa jedne strane želi da sačuva Halanda, pa žrtvuje Sanča, a sa druge mora da izađe na tržište da bi zaradio. Cena je smanjena na 90-95 miliona evra, sa čak 130, koliko je nemački klub prvobitno tražio. Ovo je praktično zeleno svetlo za Junajted da iskoristi priliku i dovede veliku želju na "Old traford".

Navijači su nestrpljivi, a i Ole Gunar Solskjer, upravo zbog toga očekuje se dolazak mladog Engleza u narednim danima. Benefita je sasvim dovoljno, a i neke kockice su se poklopile, sve ukazuje na vrelo leto na "Teatru snova". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke