Trka za Lesterovo "blago" - Juri Tilemans zvani "zicer"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 18.07.2022.
09:31
Izvor: Sportske.net

Šansa za mnoge.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaler Lestera Juri Tilemans jedan je od najatraktivnijih vezista Premijer lige u poslednje dve sezone.

Odlični Belgijanac odavano je zavredeo pažnju brojnih ekipa, ali za sada niko nije napravio konkretne korake oko njegovog angažmana. Zašto? Jer mu ugovor sa "lisicama" ističe na kraju iduće sezone i takav status je glavobolja za Lester.

Tilemans odugovlači, Lester pokušava da ga nagovori da potpiše kako bi uspeli da ostvare profit na njegovom transferu.

"Sjajno je raditi s njim. Srećan je na svojim radnim zadacima, srećan je u klubu generalno. Ali, prirodno je da sa jednom godinom preostalom u ugovoru razgleda mogućnosti koje su najbolje za njega i njegovu porodicu. Ipak, siguran sam da će biti posvećen dokle god je ovde", rekao je trener Lestera Brendan Rodžers potvrdivši da će u narednim danima imati privatan razgovor sa Belgijancem.

Rodžers će pokušati da ga ubedi da parafira novu saradnju, a ukoliko se to ne desi, trener "lisica" je rekao da će bivši vezista Anderlehta i Monaka verovatno napustiti klub.

Lester navodno traži oko 25.000.000 funti za njegove usluge. Mančester junajted prati situaciju i ukoliko dogovor oko Frenkija de Jonga propadne, okrenuće se ka alternativi koja je naviknuta na Premijer ligu i vrlo kvalitetna. Pritom, mogli bi dodatno da umanje cenu jer je Lester pod pritiskom. Za sada se, kao konkurencija, navodi još samo Arsenal, ali brojni klubovi prate dešavanja.

Tilemans je potpisao za Lester 2019. godine kada je za 32.000.000 funti prešao iz Monaka odigravši do sada preko 150 mečeva za tim sa "King Pauer" stadiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke