Tuhel spremio listu želja da se smrzneš! Čelsi ima samo jedan cilj!

Autor: Boris Jovanović
subota 19.06.2021.
09:54
Izvor: Sportske.net

Sa tri ili četiri pojačanja dovoljno su dobri za juriš na vrh?

EPA-EFE/Michael Steele
EPA-EFE/Michael Steele

Povezane vesti

Čelsi je nadovno blizu Hakimija. Kako sada stvari stoje Marokanac je prilično razočaran oklevanjem Parižana, a Englezi imaju dva mamca kako bi ubedili Inter. Oni bi platili oko 55 miliona evra i poslali dva spoljna igrača na "Meacu", jedan je Markos Alonso koji bi se idealno uklopio u 3-5-2, a drugi zaboravljeni Zapakosta koga želi i Atalanta. Ovaj desni bek i bivši reprezentativac koji je bio na pozajmici u Đenovi bi bio idealna zamena za Ešlija Janga koji se kao slobodan igrač vratio u Aston Vilu.

Transferom Hakimija bi Inter napunio kasu, ali i ojačao spoljne pozicije.

Postoji još jedna varijanta, da Mateo Kovačić bude deo sporazuma, i vrati se u Inter. U tom slučaju, Tuhel ima ideju, dolazak Pjanića na pozajmicu. Bosanca želi da vrati i Juventus.

Ali, najveća operacija biće napadač. Lukaku ne želi natrag u Čelsi, Granovskaja pregovara sa Dortmundom. Navodno, "Plavci" su spremni da plate oko 110 miliona evra, ali i da dobiju opciju za Džada Belingema u budućnosti. Iako Haland hoće u Real, Rajola bi dobio masnu proviziju u slučaju da ga odvede u Čelsi, a Norvežanin bi zarađivao oko 12 miliona po sezoni. Plus, uz novac bi put Dortmunda krenuo i Ejbraham, što bi dovelo transfer do sume od oko 150 miliona evra.

To su kombinacije Čelsija, plus da eventualno privole Ramosa da im se priključi, ponude mu ugovor na dve godine, on bi ostao sezonu više od Tijaga Silve koji je dobio godinu produžetka. 

Kako pišu engleski mediji, Tuhel smatra da mu je uz napadača potrebna iskusna odbrana i širi izbor igrača kako bi napao titulu u PL. To je ono što Gvardiola ima kao prednost, dužu klupu.

Za Čelsi novac nije problem, spremni su da ulože posle osvajanja titule, sa Hakimijem i Halandom, eventualno uz Ramosa, bili bi prvi kandidati za titulu šampiona. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke