Tuhelova crna lista - Bajern prodaje trojicu "teškaša" i planira zaradu od minimum 150.000.000!

Autor: Milovan Longinov
utorak 12.12.2023.
17:00
Izvor: Sportske.net

Bavarci spremaju velike promene.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbalski klub Bajern Minhen bi mogao da obeleži 2024. godinu na transfer pijaci.

Pouzdani izvori iz Nemačke tvrde da u klubu već vode važne razgovore oko izgleda ekipe do kraja ove i naredne sezone.

Tomas Tuhel je izneo svoja mišljenja, a po svemu sudeći, Alfonso Dejvis i Serž Gnabri igraju svoje poslednje sezone u klubu, dok će na leto otići ili Leon Gorecka ili Džošua Kimih.

Dejvis ne igra najbolje ove sezone i ne opravdava ogromne zahteve oko novog ugovora. Kanađanin ima ugovor do leta 2025. i ukoliko ne potpiše novi, Bajern će biti primoran da ga proda na leto. Dejvis traži platu od minimum 10 miliona evra, što u Bajernu ne daju tako lako i za sada su daleko od dogovora, a iza ćoška vreba - Real Madrid. Perez je spreman da plati koliko je potrebno, a to će verovatno biti barem 50 miliona evra za sjajnog levog beka. 

Što se tiče Serža Gnabrija, dolazak Brajana Saragose je jasan znak da za njega neće biti mesta. Konkurencija je jaka, tu su Liroj Sane, Kingsli Koman, Džamal Musijala, tako da Gnabri takođe može na transfer listu. Bajern za njega traži 55 miliona evra. 

Za kraj, Tuhel je tražio zadnjeg veznog, jer je ispalo da nemačka osovina Kimih-Gorecka ipak ne funkcioniše kako se očekivalo. Bajernu je potrebno osveženje u veznom redu, Gorecka i Kimih nisu igrači za klupu, tako da bi jedan od njih mogao da bude prodat.

Kimih ima ugovor do 2025. kao i Dejvis, te ako ne potpiše novi ugovor, na leto će Bajern morati da ga unovči. 

Što se tiče meta, već smo pisali da je Tuhelova velika želja Ronald Arauho, koji neće iz Barselone, a na meti su i Martin Zubimendi i Žoao Palinja. 

Deluje da bi Bajern za početak mogao za zaradi preko 150 miliona evra za Dejvisa, Gnabrija i Kimiha ili Gorecku i da će taj novac umeti da investira.

Transfer Brajana Saragose vredan samo 15 miliona evra svakako je vrhunska investicija...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke