U Barsi alarm, šest dana do sloma, tužna sudbina najvećeg pojačanja u istoriji kluba!

Autor: Boris Jovanović
petak 25.06.2021.
08:52
Izvor: Sportske.net

Ništa ne ide kako je Laporta zamislio kada je smanjivanje troškova u pitanju...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Još manje od nedelju dana do 30. juna, u Barsi raste nervoza. Moraju da prodaju igrače, da smanje platni fond, vreme ističe, na ruku im ne ide ni šampionat Evrope, svi čuvaju novac za posle takmičenja.

Osim igrača filijale i Konrada, kao i Todiba čiji će Nica otkupiti ugovor, nema ponuda za ostale, tačnije ništa se ne dešava.

Klub je doveo Depaja, Aguera i Erika Garsiju kao slobodne igrače, otkupio Emersona Rojala za desetak miliona od Betisa, ali je problem sledeći, iako nije uloženo mnogo u transfere, ovo je novi pritisak na plate. 

Najgore što niko ne želi da napusti "Kamp Nou", upravo zbog plata koje su ogromne i koje su dovele u pitanju budućnost kluba.

Situacija je sledeća, Umtiti odbija da ode, ima četiri miliona, ali i u ugovor još dve godine. U Engleskoj bi mogao da dobije taj novac, ali niko ne želi da plati obeštećenje za nekadašnjeg fudbalera Liona. Trinkao koji je razoćarao ima pet miliona po sezoni, Pjanić oko osam, od samog nabrajanja boli glava.

Najteža situacija je sa Kutinjom. Brazilac je na marginama, on je najskuplje pojačanje u istoriji Barselone, plaćen je oko 160 miliona evra, bio je na pozajmici u Bajernu, ima platu oko 14 miliona i niko ga neće, čak ni besplatno. Jer, niko ne može da plati ni obeštećenje, a ni platu, osim da Barsa preuzme deo. Pominjani su engleski klubovi, no nikakav zahtev nije stigao, niti postoje bilo kakvi pregovori.

Još jedan problem je povreda Dembelea, nova pauza, Francuz je odbio da produži ugovor, sada će propustiti verovatno dobar deo jeseni, a od zime može da pregovara sa drugim klubovima, biće za 12 meseci slobodan. Barsa ga je kupila za oko 100 miliona bez bonusa, a plaća ga 10 miliona po sezoni...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pic.usti zamugljao!
Friday, 25.06.2021
10:12

Ma sta je to....Napisite kako Inter mora da prodaje zbog kovid krize,jer gle cuda,samo njih je zakacila...A barsa i psz svako po tri pojacanja besplatno?! Ali Inter je u krizi...