U Dortmundu imaju već razrađenu taktiku - Real će se pomučiti da dođe do Halanda

Autor: Nemanja Janošev
subota 08.05.2021.
14:19
Izvor: Sportske.net

Borusija će ponovo zadovoljno trljati ruke, ali kada?

EPA-EFE/WOLFGANG RATTAY
EPA-EFE/WOLFGANG RATTAY

Povezane vesti

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Erling Haland želja je mnogobrojnih evropskih ekipa, ali ovog leta bi, prema najavama sa "Signal Iduna parka'', trebalo da bude nedostupan za sve.

Njegov otac je zajedno sa agentom Minom Rajolom nedavno imao turneju po Španiji gde je razgovarao sa predstavnicima Real Madrida i Barselone, a isto je, navodno, plan i da se uradi sa još nekoliko evropskih velikana. Opipavaju teren, a Borusija Dortmund gleda sve iz senke i svakako da će u jednom trenutku pustiti Norvežanina, te prihodovati ogromnu svotu novca.

Koliko će to biti? Zavisi od Borusije. U ovom trenutku se spominje i cifra od 180 miliona evra, nešto što Real Madrid, najveći konkurent za Halandov potpis, nije u stanju da plati. Borusiji se ne žuri i imaju vrlo dobro razrađen plan za ovakve situacije. Nisu popuštali kada je Barselona leta 2017. godine jurila Usmana Dembelea. Odbijali su pozive i ponude Katalonaca dok na stolu nisu videli 145 miliona evra i onda su dali ,,zeleno svetlo''. Tako će učiniti i sada.

Španska Marka otkriva jednu zanimljivu informaciju, a to je da potencijalno postoji izlazna klauzula od 75 miliona evra za Erlinga Holanda naredne godine. Tiho se pričalo o tom odeljku u ugovoru Norvežanina sa "milionerima" budući da je želja Mina Rajole i samog igrača bila da se dve godine zadrže u Dortmundu. Ta informacija je sada u domenu spekulacije i pitanje je kolika je njena relevantnost.

Real trenutno ne može da plati ogroman novac za Halanda, ali kako su čelni ljudi dva kluba u odličnim odnosima, mogu imati informacije koje se tiču statusa mladog norveškog golgetera, što bi im značilo u budućim potezima koje nameravaju da naprave.

Erling Haland je ove sezone eksplodirao sa 37 golova i 11 asistencija na 38 odigranih duela u svim takmičenjima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke