U Interu ubeđeni, Juventus pokušava da "kupi" titulu?!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 26.08.2024.
07:35
Izvor: Sportske.net

Potrošili zaista ogroman novac, nije kraj prelaznom roku...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

U Italiji kao i obično traje tihi rat na relaciji Inter-Juventus. Dva najveća rivala obavezno gledaju u tuđe dvorište, Inter je u ovom trenutku uspešniji, prošla decenija (a i većina istorije) bila je na strani Juventusa.

"Crno-plavi" su ušli u ovu sezonu kao apsolutni favoriti za odbranu titule, međutim stvarno se menjaju, Juventusov prelazni rok je verovatno malo promenio odnos snaga.

S obzirom na nevolje Milana, čini se da bi glavna bitka mogla da se vodi u "Derbiju Italije" za "Skudeto".

Iz Intera, mada to naravno neće podvesti pod klupski stav stižu mišljenja da Juventus pokušava da "kupi" uspeh.

Naime, Tijago Mota je stigao u klub, ali mnogo više se priča o pojačanjima.

Juventus je ove sezone potrošio ogroman novac, a prelazni rok nije završen.

Do sada su u Pijemont stigli Luiz, Di Gregorio, Kefren Tiram, Kolumbijac Kabal, Pjer Kalulu, Niko Gonzales iz Fiorentine, danas će potpisati Konseisao iz Portoa, a čeka se i transfer leta, Kopmajners iz Atalante koji će biti plaćen oko 60 miliona evra. Atalanta i Juve su približili stavove pa će nekadašnji fudbaler Alkmara biti najskuplji transfer leta u Seriji A.

I to nije sve, direktor Đuntoli želi i Sanča, zainteresovan je i Čelsi. Englez želi u Italiju, čak je spreman da smanji ogromnu platu, videćemo šta će se desiti.

Gruba računica govori da je Juventus na pojačanja potrošio oko 120 miliona evra, tačnije možemo da govorimo u budućem vremenu računajući i obavezne otkupe i izvesni dolazak Kopmajnersa, suma će biti blizu 200 miliona.

Pri tome, izuzev Keana, Soulea, Hujsena i tandema Iling-Džunior i Barenečea nisu od velike akcije čišćenja tima inkasirali neki ogroman novac, ni blizu 100 miliona. Dodajte na troškove da su isplatili Šćešnjog za koga nema mesa, da su ostali igrači otišli bez obeštećenja kao slobodni, da su neki pozajmljeni kao Rugani, Mireti i Nikolusi Kavilja pa je jasno da je razlika između ulaza i izlaza novca velika.

Do kraja prelaznog roka mogli bi za 5-6 miliona da prodaju našeg Kostića u Firencu, Kjezu za 15-tak miliona Barsi, da pozajme De Šilja, Artura za koje niko neće platiti obeštećenje...

Sve u svemu, veliko ulaganje, da li i dovoljno da se vrate na vrh, teško je reći.

Razbili su Komo na startu, večeras su u Veroni, videćemo kako će to ići, tek iz Intera koji je doveo jedino slobodne igrače Taremija i Zjelinskog i rezervnog golmana i liku Martineza iz Đenoe pažljivo prate svaki potez najvećeg rivala. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke