U Partizanu trljaju ruke, Sadikov veliki povratak u Seriju A?!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.05.2021.
14:27
Izvor: Sportske.net

Kakva opcija - I Serija A, i Liga šampiona!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Umar Sadik napravio je sjajan izbor kluba kada je jesenas prešao iz Partizana u špansku Almeriju.

Ove sezone je postigao 20 golova i četiri asistencije na 37 mečeva, a najnoviju asistenciju upisao je sinoć, u pobedi nad domaćom ekipom Tenerifa rezultatom 1:0.

Šlag na tortu trebalo bi da bude ulazak u Primeru sa Almerijom kroz plej-of, ali ako se to i ne dogodi, čini se da bismo sjajnog Nigerijca sledeće sezone mogli da vidimo i na nekoj drugoj velikoj sceni.

Interesovanje za njegove usluge je sve veće, konkretne ponude se tek očekuju, a sve to će pomno pratiti Partizan, koji očekuje pozamašan deo, čak 40 posto Sadikovog budućeg transfera.

Najnovije informacije koje stižu iz Španije, a prenela ih je i Kadena SER, govore da je za Sadika interesovanje pokazala i italijanska Atalanta, koja se bori za drugo mesto ove sezone u Seriji A, uz sve izvesniji još jedan plasman u Ligu šampiona.

Nema sumnje da bi za Sadika to bila primamljiva opcija, jer bi bio silno motivisan da Italijanima pokaže i dokaže koliko zaista vredi, imajući u vidu da njegov prethodni boravak u Romi nije bio uspešan, pa se potom iz Rima preselio u beogradski Partizan.

Inače, on je u Italiji proveo šest godina. Iz Nigerije je 2013. otišao u mlađe kategorije Specije, i tu su ga Rimljani primetili, pa je 2015. potpisao za Romu. Potom je išao na pozajmice u Bolonju, Torino, NAC Bredu, Rendžers, ali tek je dolazak u Partizan bio pravi potez i od tog trenutka njegova karijera je zaista krenula uzlaznom putanjom.

Verujemo da će se taj trend nastaviti i od ovog leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke