Udarac bez presedana, Hendo odlazi iz Liverpula?! Dve moguće destinacije!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 19.07.2021.
13:23
Izvor: Sportske.net

Navijači u strahu, postoji problem, da li će biti rešen transferom?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Dosta buke izazvale su informacije da će Džordan Henderson napustiti Liverpul. Naime, engleski mediji tvrde da su pregovori oko ugovora prekinuti, da klub želi da izbegne situaciju sa Vajnaldumom, i da bi mogao da se reši kapitena.

U smislu imidža ovo bi bio težak udarac, mada su tvrdnje da se PSŽ dvoumi između Hendersona i Pogbe bez uporišta u realnosti. Kao realnija opcija pominje se Atletiko Madrid koji bi želeo da nađe zamenu za Saula, a Henderson duhom odgovara onome što Simeone traži od svojih vezista.

Ugovor kapiten ima još dve godine, značajno bi mu pala cena naredne sezone pošto već ima 31 godinu, ako bi ušao u poslednju sezonu ugovora, jasno da Redsi ne bi mogli puno da inkasiraju.

Pominju se zamene poput Saula, Tilemansa, Sančeza, ali nigde nema ozbiljnih pregovora.

Šta će učiniti klub, teško je reći, postoje i neki koji smatraju da je Henderson odigrao najbolje dane, ali u ovom trenutku prioriteti su prodaje Harija Vilsona i Marka Grujiča.

Naime, Srbin je na meti Sasuola, a Velšanin bi da ode, odnosno bude prodat nakon uspešnih pozajmica Bornmautu i Kardifu.

Pominje se ponovo i povratak Kutinja, ali i eventualna trka za Auara iz Liona, no, nema pouzdanih informacija da klub namerava da počne pregovore. Ostaje Oks Čemmbrlen, stigao je Konate, ali to nije dovoljno u svetlu pojačanja koja pripremaju rivali. Klop i dalje smatra da je Van Dajkov oporavak najveće pojačanje i da ima dovoljno jak tim, ali malo ko se slaže da sa sadašnjim kadrom Redsi mogu da ponovo napadnu krunu osvojenu pre dve sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke