Ultimatum Arsenalu - Liga šampiona ili ništa od napadača!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 02.03.2022.
17:13
Izvor: Sportske.net

Ne zanima ga samo Premijer liga.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Arsenal vodi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona naredne sezone. "Tobdžije" se trenutno nalaze na šestom mestu Premijer lige, sa dva boda minusa u odnosu na četvrtopalsirani Mančester junajted, ali imaju čak tri utakmice manje od "crvenih đavola" koji trenutno zauzimaju mesto koje vodi u fudbalsku elitu.

Prema pisanju engleskih medija, klub sa "Emirejtsa" je zainteresovan da u letnjem prelaznom roku dovede najboljeg fudbalera aktuelnog prvaka Francuske Lila i zvezdu kanadskog fudbala Džonatana Dejvida.

Timu Mikela Artete neophodna je nova snaga u napadu, jer Aleksandru Lakazetu ističe ugovor na leto, a sve je izvesnije da do produžetka saradnje neće doći. Idealna zamena bio bi upravo Dejvid. Dvadesetdvogodišnji napadač je ove sezone postigao 16 golova na 35 utakmica za Lil i potvrdio svoj kvalitet u Ligi 1.

Međutim, Kanađanin je izričit u svojoj želji da neće igrati za ekipu koja ne izbori plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Njega zanima samo igranje na najvišem nivou evropskog fudbala, pa je praktično ključni uslov za njegov transfer na "Emirejts" plasman Arsenala u Ligu šampiona.

Ukoliko "tobdžije" izbore svoje mesto u eliti moći će da krenu u totalnu ofanzivu na sjajnog napadača. Očekuje se da će Lil tražiti oko 50 miliona evra za svoju zvezdu, to ne bi trebalo da pravi problem bogatom klubu iz Londona.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke