Mesijeve oproštajne reči - Nisam želeo da odem, kriva je La liga, u kontaktu sam sa PSŽ

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 08.08.2021.
12:06
Izvor: Sportske.net

Argentinac na "Nou kampu" održava poslednju konferenciju za medije.

EPA-EFE/BIEL ALINO
EPA-EFE/BIEL ALINO

Povezane vesti

Argentinski fudbaler Lionel Mesi oprostio se danas od Barselone na konferenciji za medije koju je putem zvaničnog kanala tog kluba pratilo više od 600.000 ljudi.

U samoj pres sali, bilo je više desetina zvanica, kako od predstavnika Barse, novinara, porodice, saigrača i prijatelja sjajnog fudbalera čija konfernecija je započeta u suzama.

Leo je istakao da je veoma tužan zbog odlaska iz Barselone i da i dalje ne zna gde će nastaviti karijeru. Upitan je o Pari Sen Žermenu, na šta se nadovezao da ima kontakata, kako sa njima, tako i sa drugim timovima, te da pozive prima konstantno.

Govorio je o svom emotivnom odnosu sa klubom i gradom, o navijačima i uspelima koje su postigli za 21 godinu zajedno. 

"Nisam želeo da odem. Prošle godine jesam, i nisam krio to u javnosti, ali sada sam želeo da ostanem. Mislio sam da će se to dogoditi, ali nije, zbog La lige. Oni su želeli da Barselona potpiše određeni dokument, klub to nije uradio i ništa više nismo mogli da učinimo", naveo je Mesi.

"Moramo da idemo dalje, svi. Kako ja, moja porodica, tako i Barselona. Ukoliko se sretnemo u budućnosti, biće to lepo. Ipak, ljudi iz Barselone znaju kakav sam čovek i da ću da se borim onako kako umem".

"Od svog narednog kluba očekujem borbu za trofeje. Želim da se borim za Ligu šampiona. Imali smo nekoliko teških poraza prethodnih godina, posebno onaj od Liverpula. Voleo bih da ponovo podignem taj trofej", poručio je Mesi.

Na novinarska pitanja je odgovarao iskreno, više puta naglasivši da nije želeo da napusti Barselonu ove godine, ali da nije moglo ništa da se uradi povodom toga i da su sve pokušali.

"Ručao sam sa predsednikom Laportom, mislili smo da je sve gotovo. Ipak, ubrzo se dogodio preokret. Bio sam skrhkan, nisam znao šta me je snašlo. Kada sam došao kući, bilo mi je još gore", naveo je.

"Pristao sam na to da mi se plata umanji za 50 odsto, dok su pojedini mediji pisali o tome da je klub zatražio da to bude još 30 odsto manje. To je laž".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke