Veče odluke - Kostić pred transferom, Juventus ga ne da ispod 6.000.000?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.09.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Nove informacije iz Italije.

Twitter/@juventusfcen
Twitter/@juventusfcen

Povezane vesti

Tokom čitavog leta se najavljuje odlazak Filipa Kostića iz Juventusa i od dolaska Tijaga Mote za novog trenera ''stare dame'' bilo je jasno da za srpskog krilnog fudbalera više neće biti mesta u torinskom velikanu.

To se i potvrdilo od početka sezone, ali nikako da dođe do nekog dogovora kojim bi sve strane bile zadovoljne, iako je bilo nekoliko zanimljivih ponuda za 31-godišnjeg Kragujevčanina.

Podsetimo, pominjala se mogućnost njegovog odlaska u Englesku, konkretno u Sautempton ili Kristal Palas, ali su te opcije ubrzo otpale. Zatim je u prvi plan izbila Fiorentina, pa je u finišu prelaznog roka u trku ušao i Al Ain, ali ni sa njima Kostić nije došao do konačnog dogovora.

Međutim, još nije sve gotovo! Italijanski ''Kalčomerkato'' ovog popodnva prenosi informaciju da je u trku za Kostićev potpis ušao i Al Itihad i da bi već večeras moglo da dođe do konačnog dogovora.

''Tržište transfera u Arabiji se zatvara danas, a iz Saudijske Pro lige su stigle informacije koje bi mogle da se materijalizuju do danas uveče.

Prema pisanju Skaj-a, poslednji potez je povukao Al-Itihad koji pokušava da se dogovori sa Juventusom za trajnu kupovinu veziste. Juventusova procena igrača nije manja od 6 miliona evra, isto koliko iznosi i preostali trošak da bi se izbegli kapitalni gubici'', navodi ''Kalčomerkato''.

Podsetimo, Kostić sa Juventusom ima ugovor na još dve godine, pa u Torinu žele da se već ovog leta oslobode troška na ime zarada igrača koji nije u planovima trenera. Pre dve godine, Juventus je doveo srpskog reprezentativca iz Ajntrahta za 14.7 miliona evra, prema ''Transfermarktu''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke