Velika letnja rasprodaja u Arsenalu - Cilj, stvoriti timčinu!

Autor: Lazar Nikolić
petak 20.05.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

Prvo prodaje, pa onda u šoping.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Imali su fudbaleri arsenala sve u svojim rukama pre samo dva kola u Premijer ligi. "Tobdžije" su bile na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona sa četiri boda prednosti u odnosu na gradskog rivala Totenhem, a onda su "Pevci" slavili u derbiju Londonda i primakli se na bod zaostatka, da bi porazom od Njuklasla, Arsenal pao na petu poziciju i sada, pred poslednje kolo šampionata ima dva boda manje u odnosu na velikog rivala.

Neizboreno učešće u Ligu šampiona naredne sezone imaće velike posledice po budžet kluba. Plnairali su na "Emirejtsu" dovođenje nekoliko sjajnih fudbalera ovog leta, ali sada će prvo morati da rasterete svoj budžet prodajom, kako bi zaradili dodatni novac za letnja pojačanja.

Prema navodima iz Engleske, Arsenal je spreman za rastanak sa čak sedmoricom igrača.

Mateo Guenduzi i Konstantinos Mavropanos mogli bi da potpišu dugoročne ugovore sa Marsejom i Štutgartom, klubovima u kojima igraju kao pozajmljeni igrači ove sezone. 

skusni bek Hektor Beljerin proveo je godinu dana u Betisu i odlično se snašao u zeleno-belom dresu ekipe iz Sevilje, dok Udineze želi da potpiše štopera Pabla Marija. Arsenal želi da pregovara sa Fiorentinom o prodaji zadnjeg veznog Lukasa Toreire, koji je bio neizostvan član prve postave "ljubičastih" ove takmičarske godine.

Krilni fudbaler Einsli Metland-Najls nije se naigrao u Romi ove sezone, pa će Arsenal morati da mu nađe nove kupce. Iz klub bi mogao da ode i skupo plaćeni Nikola Pepe, koji je razočarao na "Emirejtsu", a plaćen je ogromni 72.000.000 funti, pitanje da li bi "Tobdžije" od njegove prodaje mogle da vrate i trećinu novca.

Sve ove prodaje biće usmerene ka jednom cilju, stvaranju jakog tima naredne sezone. Dvojac Mančester sitija, Rahim Sterling i Gabrijel Žezus velike su želje Arsenala, a na spisku su i Kodi Gakpo iz PSV-a, Bolonjin levi bek Eron Hiki i Barsin napadač Memfis Depaj.

U nedelju se igra poslednje kolo Premijer lige, Admiralbet je spremio sjajnu ponudu. Mančester siti na svom "Etihadu" dočekuje Džerardovu Aston Vilu, a "Građanim" je pobeda neophodna za osvjanje titule. Vila će biti motivisana, tako da bi moglo biti "svašta, možda X, kvota je 8,75.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke