Velika trampa sve bliža realizaciji, Juve se pita!

Autor: Nikola Miloradović
subota 22.12.2018.
11:21
Izvor: Sportske.net

Iako je nedavno Gatuzo demantovao da će do razmene igrača doći, sada su se pojavile nove informacije.

EPA-EFE/JAVIER LOPEZ
EPA-EFE/JAVIER LOPEZ

Povezane vesti

Sve je češći trend u svetu fudbala postao razmenjivanje igrača, pa bi tako trejd mogli da obave i Milan i Čelsi.

Gonzalo Iguain se nije snašao na "San Siru", gde je letos stigao na pozajmicu iz Juventusa, dok se u lošoj situaciji u Londonu nalazi Alvaro Morata.

Tako su timovi došli na ideju da naprave razmenu, Sari obožava "Pipitu" sa kojim je sarađivao u Napulju, dok je Milan već dugo zainteresovan za Španca, kojeg im je Čelsi pre godinu i po dana ukrao ispred nosa.

Gatuzo je govorio o potencijalnoj razmeni, on navodno ne želi da se odrekne Argentinca, ali italijanski mediji prenose da je razmena sve bliža realizaciji.

Naime, Juve je sada taj koji se pita, ali se čini da bi sve moglo da se obavi bez većih problema.

"Bjankoneri" poseduju Iguainov ugovor, on je letos za 18 miliona evra stigao na pozajmicu u Milan, koji ima pravo da ga narednog leta otkupi za 36 miliona evra.

U slučaju razmene, Čelsi bi prosto na sebe preuzeo pozajmicu, platili bi pola od svote koju je Milan letos platio, dakle devet miliona evra, a dobili bi i mogućnost da otkupe "Pipitu" narednog leta, za isti novac za koji Milan to ima priliku da uradi (36 miliona evra).

Moratina vrednost se sa druge strane procenjuje na 45 miliona evra, pa bi kada se izvede računica Milan još i finansijski dobro prošao angažovanjem Morate, koji ima platu za dva miliona evra manju od Iguaina.

Celsi Pedro Alvaro Morata

"Rosoneri" bi zaradili devet miliona od Čelsija na ime pozajmice, pa bi im tako platili samo 36 miliona evra, kolika im je i otpusna klauzula za Iguaina.

Dobra stvar je i to što Morata već ima kuću okolini Milana sa svojom suprugom Alis Kampeljo.

Najveći problem u celoj priči mogle bi da budu godine Gonzala Iguaina, "Plavci" ne vole da dovede starije fudbalere u svoje redove, ali nema sumnje da bi im Argentinac doneo prekopotrebni kvalitet u napadu, na kraju krajeva mogao bi ostane u klubu do kraja sezone na pozajmici, pa bi narednog leta mogli da biraju da li da ga otkupe za ugovorenih 36 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Novakovic10
Sunday, 23.12.2018
00:17

Mislim da bi ovo svima odgovaralo, Higuain nema pojma u Milanu, Morata takođe nema pojma u Čelsiju, ali ako smo vratili Bakayoka u formu možemo i njega

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 22.12.2018
14:49

Glupost ali ajde.