Veza iz Arsenala ponovo u Milanu? Poznato lice kod Žirua

Autor: Aleksandar Golubović
petak 06.08.2021.
12:01
Izvor: Sportske.net

Velški vezista blizu "grada mode".

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Velški fudbaler Aron Ramzi mogao bi ovog leta da se pridruži bivšem saigraču iz Arsenala Olivijeu Žiruu u Milanu, nakon što nije pružio zadovoljavajuće partije u Juventusu, prenosi Gazeta delo Sport.

Žiru je pre tri nedelje stigao na "San Siro" i već je na debitantskom meču protiv Nice pokazao da će biti gol-mašina, ali sa Remzijem u paru to bi imalo poseban šmek.

Dolaskom Masilijana Alegrija u Juventus radi se na tome da Velšanin dostigne formu koja je ga je preporučila u velikanu iz Torina na zimu 2019. godine.

Nada da će ostati (ugovor mu ističe tek na leto 2023. godine) još postoji, ali Ramzi ne deluje dovoljno motivisano za novu etapu u Juventusu.

Milan motri situaciju, dolaskom Žirua mozaik bi izgledao još lepše ako bi se i Ramzi našao u njemu, uprkos tome što je lista potencijalih novajlija u veznom redu sve duža (Vlašić, Isko, Ziješ...).

Remzi i Žiru su odlično sarađivali u Arsenalu, naročito je to došlo do izražaja u sezoni 2013/2014 kada je Velšanin postigao 16 golova i zabeležio 10 asistencija, a mnoge od njih su se pretvarale u golove Žirua.

Razmi se nije naigrao kod Mauricija Sarija, kod Andree Pirla bio je daleko bolji zbog veće slobode u igri, a kod Stefana Piolija je njegove mogućnosti mogle da dođu do izaražaja najpribližnije onim koje je imao kod Arsena Vengera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke