Juventus - Konkurs za napadača, pet imena na Alegrijevom spisku!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 07.06.2021.
10:08
Izvor: Sportske.net

Sastavili su listu, koje su opcije realne?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Brazilski fudbaler Gabrijel Žezus među prvim je igračima koji bi trebalo da napuste Mančester siti ovog leta, a prema pisanju Gazete delo Sport intezivirale su se priče da bi mogao da pređe u Juventus.

Još mnogo nepoznatih ima u jednačini koju će ovog leta rešavati povratnik na klupu torinskog velikana Masimilijano Alegri.

Tok predstojećeg prelaznog roka odrediće sudbina Kristijana Ronalda, koji bi mogao da pojača PSŽ, a prema pisanju uglednog italijanskog lista u suprotnom smeru bi mogao da krene bivši kapiten Intera Mauro Ikardi.

U slučaju da krene po zlu sa Argentincem, Alegri ima u vidu rezervne opcije u liku Dušana Vlahovića (Tutosport pisao pre tri dana), a sada i Žezusa, kojeg su ostrvski mediji već preselili iz Mančestera. 

Brazilac je već petu godinu na "Etihadu", stariji je tri godine od Vlahovića, a u šampionskoj sezoni Sitija nije briljirao kao u prethodne tri.

Samo je u debitnatskoj 2016/2017 sezoni imao manje golova, ali ako se zna da je tada stigao u januaru, jasno je da ovih 14, od toga samo devet u Premijer ligi, nije za pohvalu.

Siti ga je pre četiri i po godine platio Palmeirasu 32 miliona evra, a videćemo koliko će tražiti za njegovu slobodu. 

Juventus ima i neke jeftinije opcije, recimo Milika, ponovo se pominje i Džeko, ali se čini da najveći italijanski klub ima nameru da reši pitanje za duži period, uz nadu da će se osloboditi Ronalda ovog leta. Morata ostaje još godinu na pozajmici, ali je Alegriju potreban još jedan napadač. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke