Vlahović i Arsenal - krupan razlog zašto Srbin mora u London!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 15.01.2022.
09:27
Izvor: Sportske.net

Napadač ovo ne sme da ispusti.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Čini se da se Arsenal izdigao iz kolotečine koja je vladala u sezonama nakon odlaska Arsena Vengera i da je posle dužeg vremena Mikel Arteta uneo filozofiju u tim koja može da urodi plodom.

Sada je najvažnije pametno sprovesti zamisli u januarskom prelaznom roku i tim ojačati imenima koja bi se savršeno uklopila u ono što Arteta traži.

Prema informacijama iz Engleske, Španac će okosnicu pojačanja tražiti u Seriji A, gde je izbor spao na napadača Fjorentine Dušana Vlahovića i vezistu Juventusa Artura Mela.

Na "Emirejtsu" su u Vlahoviću prepoznali rešenje broj jedan za napad u drugom delu sezone. Arsenal ima mnogo napadača, ali Arteti fali glavni golgeter i u karakteristikama srpskog fudbalera prepoznao je da je on taj.

Oduzimanje trake Pjeru-Emeriku Obamejangu poguralo je put Vlahoviću ka severnom Londonu. Aleksander Lakazet je već dugo tu, ali nije uspeo da iskoči iz senke Gabonca i probije kotu od 20 golova po sezoni. Edi Nketija je veliki talenat, ali će u junu napustiti klub kao slobodan igrač.

Arsenal je spreman da ponudi Fjorentini 70 miliona evra, ali ključni deo transfera leži u agentima bivšeg fudbalera Partizana, koji gledaju da izvuku najviše što mogu, a konkurencija nije mala.

Kada je reč o sredini terena, Arteta veruje da bi Artur mogao da bude taj u čijim nogama će biti ključevi. Brazilac iza sebe ima skoro četiri godine lošeg fudbala u Barseloni ili Juventusu, ali jak ugovor koji ima u Torinu komplikuje stvari i udaljava posao od realizacije.

Pozajmica je najrealnija opcija imajući u vidu dužinu ugovora, ali Juventus želi garancije prodaje i o ovome će biti najviše reči tokom pregovora koji slede.

Kada je reč o drugim pojačanjima, Tilemans iz Lestera je sve bliži, što je potvrdio i Brendon Rodžers, a videćemo kako će stvari stajati sa njegovim saigračem Džejsom Medisonom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke