Vlahović u modi, ovo je cena, zainteresovani klubovi i uslovi "srpskog Ibre"!

Autor: Boris Jovanović
sreda 21.04.2021.
10:29
Izvor: Sportske.net

Na koju će stranu biser srpskog fudbala?

EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO
EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Povezane vesti

Dušan Vlahović je sinoć nastavio seriju, postigao 17. gol u prvenstvu, Srbin koji je eksplodirao ove sezone i sada je četvrti strelac lige, iza Ronalda, Lukakua i Mjuriela iz Atalante.

S obzirom da mu ugovor ističe za dve godine i da nema dogovora sa Fiorentinom, on sada čeka ponude. Nije neraspoložen da ostane, naime traži i dalje 2.5 miliona, ugovor na četiri sezone i klauzulu o otkupu.

Fiorentina prvo na to nije pristajala, ali sada je situacija drugačija, Vlahoviću bi narednog leta pala cena. 

Do sada nije bilo zvaničnih ponuda jer je prvobitna cena sa 40 miliona povećana na 50. Roma će lako ispuniti uslove Srbina, ali ni oni, ni Milan neće dati toliki novac. Inter čeka sudbinu kineskog upravljanja klubom, najverovatnije novi prvak Italije, ako proda Lautara ide na Vlahovića kao prvu opciju.

Juventus traži napadača, mnogi veruju da bi Vlahović zbog godina, pa i karaktera bio veće pojačanje od Ikardija. Ali, Juventus posle propasti Superlige brine druge brige, pa je veliko pitanje hoće li se posle Kjeze i Vlahović preseliti u Torino.

Strani klubovi ne otvaraju karte, pre svega Englezi koji mogu da plate obeštećenje, ali Vlahović ne želi u klub u kome će sedeti na klupi, ne želi da mu se ponovi slučaj Jović. 

Za njega bi bilo idealno da ostane još par sezona u klubu, naravno ako Fiorentina ispuni njegove uslove. Igrač koji najviše zarađuje u klubu je naravno Riberi, 4 miliona, posle toga je Kaljehon sa nešto više od dva, svi ostali imaju manje. Vlahović bi, s obzirom da Riberi odlazi bio najplaćeniji fudbaler Fiorentine. On i Milenković koji je na izlaznim vratima imaju plate od oko 800 000 po sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke