Vlasnik Liverpula rešio sve sumnje - Ostaju li Salah i Mane?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 25.05.2022.
15:15
Izvor: Sportske.net

Kakav će biti epilog?

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Suvlasnik Liverpula Tom Verner rekao je u intervjuu za "Atletik" da taj klub želi da zadrži dvojicu napadača Sadija Manea i Mohameda Salaha.

Obojici nosilaca nove, veoma uspešne ere Liverpula pod vođstvom Jirgena Klopa ističu ugovori 2023. godine. Mane se u poslednje vreme povezuje sa Bajernom, Pari Sen Žermenom, pa otkako je propao transfer Mbapea i sa Real Madridom. 

Nije imao briljantnu sezonu, ali od momenta kada ga je Jirgen Klop posle dolaska Luisa Dijaza pomerio na "devetku", Senegalac isporučuje. Nedavno je napunio 30 godina i poput Salaha, mogao bi da napusti ekipu već ovog leta. Što se Egipćanina tiče, on je jasno stavio do znanja svima da želi da ostane, ali basnoslovna plata i dugoročni ugovor nije nešto na šta Liverpul hoće da pristane.

Tom Verner je uz Džona Henrija stub modernog Liverpula u smislu finansijske pomoći i održavanja. "Fenvej sports grupa" je spremna da ulaže, pametno, uz sigurnost da će ostvarivati prihode.

Stoga je, u intervjuu za "Atletik", Tom Verner upitan kakva je budućnost dvojice ponajboljih igrača "crvenih" za koje navijači strahuju da mogu da odu ovog leta.

"Želeo bih da ti razgovori koji su između nas ostanu poverljivi. Ipak, očigledno je da smo izrazili želju da oni ostanu. Za sve ostalo, verovaću Džulijanu Vordu (op. aut. sportski direktor)", rekao je Verner.

Ali, da li će se njihove želje spojiti u jedno ili će pak doći do rastanka, saznaćemo u narednim mesecima. Prevashodno, u Liverpulu sada razmišljaju o finalu Lige šampiona i potencijalnom trećem trofeju u sezoni, a potom će početi planovi za novu kampanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke