Voša ostaje bez stuba? Podolski zove!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 17.02.2022.
12:51
Izvor: Sportske.net

Prilika za iskusnog napadača?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Napadač i kapten Vojvodine Nemanja Čović mogao bi da pojača ekipu Gornika iz Zabrze, pišu poljski mediji.

Odlazak Heususa Himeneza u MLS ligi uprazno je mesto u napadu poljskog tima, a kao potencijalna zamena za njega navodi se Nemanja Čović, koji godinama unazad čini jednog od ključnih igrača Vojvodine.

Iako nije ubojit napadač, Čović svojim doprinosom i te kako utiče na rezultate Vojvodine, a sa svega 1.85 m prema statistici jedan je od igrača sa najboljim procentom osvojenih duela u vazduhu.  Međutim, do kraja februara, mogao bi da promeni boje dresa i pojača ekipu iz Zabrze gde nastupa legendarni Lukas Podolski.

I sam nemački fudbaler je potegao svoje kontakte kako bi pomogao klubu da pronađe rešenje. Kako "Sportske.net" saznaju, poljski klub je iskazao svoje interesovanje krajem zimskih priprema za Nemanju Čovića, ali slučaj je još na razmatranju.

Ove sezone, Čović je postigao pet golova i upisao dve asistencije na 27 utakmica u svim takmičenjima, a prošle je bio nešto efikasniji sa 12 pogodaka u redovima ekipe Nenada Lalatovića.

Čović ima 30 godina i u toku svoje karijere nastupao je za Šahtjor Soligorsk, PAS Lamiju, Proleter, Cement iz Beočina, a čak je bio i u omladinskoj selekciji Parme.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke