Vrelo leto na Enfildu, Liverpul naciljao TOP napadača!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 22.02.2021.
14:25
Izvor: Sportske.net

Argentinac u godinama za najveći izazov u karijeri.

EPA-EFE/Friedemann Vogel / POOL
EPA-EFE/Friedemann Vogel / POOL

Povezane vesti

Poznati argentinski golgeter Lukas Okampos, koji je blesnuo prošle sezone u dresu Sevilje, označen je kao prva meta Liverpula za letnji prelazni rok.

Preneli smo danas pisanje britanskog Atletika da je Roberto Firmino ispucao zenit na Enfildu i da mu je od leta hitno potrebana zamena.

Pre pisanju Kalčomerkata, to bi mogao da bude Okampos, čija izlazna klauzula u ugovoru sa Seviljom iznosi 65 miliona evra.

Okampos je prošle sezone, kada je osvojena Lige Evrope, postigao 17 golova, dok mu je u aktuelnoj učinak svega pet.

Generalni menadžer Sevilje Hoze Maria Kruz potvrdio je da će klub na leto morati da načini dobru prodaju ukoliko želi da izgradi respektabilan tim za narednu sezonu.

Ime Okamposa, koji je na "Sančez Pishuan" stigao na leto 2019. iz Marseja, svakako je uz perspektivnog defanivca Žulea Kundea u prvom planu kada je reč o "punjenju kase".

Posao bi mogao da bude olakšam time što sportski direktor Sevilje Monći izuzetno ceni kvalitere Takumi Minamina, koji je trenutno na pozajmici u Sautemptonu.

Ukoliko se japanski napadač uključi u transfer šanse da Okampos od leta zaigra na Enfildu su daleko veće.

Iako je iza sebe imao tri solidne sezone u Monaku, Okampos je pažnju na sebe skrenuo u dresu Marseja, gde se naročito istakao u sezoni 2017/2018 kada je postigao 18 golova i dao ogroman doprinos za plasman u finale Lige Evrope.

U Sevilji je potvrdio kvalitet, a čini se da je kucnuo pravi čas (na leto puni 27 godina) da napravi transfer u Premijer ligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Monday, 22.02.2021
15:34

Pa ima i boljih za manje para. Depaj, Voland, Andre Silva...