Za Ćavijem odlazi i petorka, od tandema se očekuje barem 100.000.000!

Autor: Milovan Longinov
utorak 06.02.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Lista je tu.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Odlaskom Ćavija Ernandesa, i tim Barselone doživeće velike promene u letnjem prelaznom roku. 

Katalonski mediji već sada pišu o igračima koji sigurno neće imati mesta u timu kada ode i Ćavi Ernandes. Prvi je svakako kapiten Serhi Roberto, za čiji je ostanak letos glasao praktično samo Ćavi. On ima ugovor do juna i izvesno je da će otići kao slobodan igrač, pošto je čitavu karijeru proveo u Barseloni.

Sledeća dvojica su Markos Alonso i Oriol Romeu koji su bili neuspeli eksperimenti kao "lou kost" igrači na sniženju. Od njihovih transfera Barselona ne očekuje preteranu zaradu, mada je moguće da će Romeu poslužiti za dolazak Aleiša Garsije iz Đirone, mada su ti pregovori još uvek daleko.

Za kraj su ipak imena od kojih Barselona očekuje ozbiljan prihod, a to su - Rafinja i Andreas Kristensen.

"La Masija" je opet pokazala da Barselona u svojim redovima uvek najpre treba da potraži rešenja, pa su tako Lamin Jamal i Pau Kubarsi pokazali da je pred njima svetla budućnost. 

I Jamal i Kubarsi su rođeni 2007. godine, ali su već ove sezone kao 17-godišnjaci pokazali ogromnu zrelost i kvalitet za prvi tim Barselone i zato klub i razmatra da proda Rafinju i Kristensena od čijih odlazaka bi mogao da prihoduje barem 100 miliona evra.

Engleski mediji odavno pišu da Rafinja ima brojne udvarače sa Ostrva, gde je procenjen na minimum 70 miliona evra. Poslednji u nizu koji ga je zvao je Totenhem.

Kristensen je takođe na ceni, kao bivši as Čelsija, a njega je želeo Njukasl. On je došao kao slobodan u Barselonu, a mogao bi da donese sigurno 30 miliona evra.

Barsa planira da zarađeni novac uloži u novog zadnjeg veznog i još jedno krilo, mada se očekuju pojačanja u svim linijama tima, no, o tome će odlučivati novi trener...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke